Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Útulkovo

V Bánovciach nad Bebravou vznikla karanténna stanica pre mačky a psov

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Areál s celkovou výmerou 50 metrov krát 15 metrov disponuje dvoma unimobunkami, ktoré budú slúžiť ako ošetrovňa, zázemie pre personál a sklad krmiva a potrieb.

Bánovce nad Bebravou 30. decembra (TASR) - Mesto Bánovce nad Bebravou vybudovalo areál pre odchytených túlavých alebo nechcených psov a mačky. Nová karanténna stanica sa nachádza pri priemyselnom parku Horné Naštice. Informovala o tom bánovská samospráva v tlačovej správe.

"Vybudovaniu karanténnej stanice predchádzal pomerne zložitý proces výberu optimálnej lokality. Zvažovali sa dostupné pozemky a ich vlastníctvo, možnosti napojenia na siete alebo potreba ich dobudovania, príjazdové komunikácie a v neposlednom rade lokalita, ktorá nie je v bezprostrednej blízkosti obytnej zóny," spomenula bánovská radnica.

Areál s celkovou výmerou 50 metrov krát 15 metrov disponuje dvoma unimobunkami, ktoré budú slúžiť ako ošetrovňa, zázemie pre personál a sklad krmiva a potrieb. Stanica je napojená na elektrickú energiu, vybudovala sa studňa na vodu a žumpa, príjazdová komunikácia a oplotenie areálu. Popri administratívnej časti sa nachádza 12 kusov kotercov, zvyšok areálu je určený na voľný pohyb psov.

"Vo výbehu sa plánujú ešte terénne úpravy a výsadba zelene. Prioritou je však aktuálne dokončiť administratívne procesy, ktoré sú potrebné pre úspešnú kolaudáciu vrátane schválenia hygienických a veterinárnych požiadaviek, aby sa karanténna stanica mohla uviesť do prevádzky," dodala radnica.