Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Útulkovo

Vo Zvolene zatiaľ necítia zvýšený príjem psov po Vianociach

Ilustračná fotka. Foto: TASR/Branislav Caban

Posledné dva roky bola situácia v karanténnej stanici počas obdobia Vianoc pokojná.

Zvolen 8. januára (TASR) - V karanténnej stanici vo Zvolene, ktorá je v správe mesta Banská Bystrica, zvýšený príjem opustených psov po Vianociach zatiaľ nepocítili. Pre TASR to v pondelok uviedla hovorkyňa banskobystrického primátora Zdenka Marhefková.

Dodala, že posledné dva roky bola situácia v karanténnej stanici počas obdobia Vianoc pokojná. "Psy v nej pribúdajú až neskôr, počas roka," spomenula. Objasnila, že problémy pre hluk, ktorý spôsobujú petardy a ohňostroje, v útulku neboli. "Podľa informácií od pracovníčky karanténnej stanice, sa počas noci na Silvestra nič výnimočné nedialo," podotkla s tým, že jedného psa vďaka čipu hneď vrátili majiteľovi.

V karanténnej stanici vo Zvolene prijali pre chladné počasie viacero opatrení, potvrdil Miroslav Strelec z banskobystrického magistrátu. Ako informoval, stanica má prevažne exteriérové voliéry a v zimných mesiacoch sa ich snažia zatepliť. "Hlavne drevitou vlnou. K tomuto opatreniu sme pristúpili aj pred tohtoročným zimným obdobím," objasnil vlani v novembri.

Poznamenal, že na zefektívnenie očisty kotercov vlani kúpili pre karanténnu stanicu vysokotlakový čistič v hodnote 278 eur. Na jej nádvorí tiež opravili bývalú nefunkčnú dezinfekčnú jamu i odvod dažďovej vody z cesty. V karanténnej stanici, ktorá sa nachádza vo zvolenskej časti Balkán, je v súčasnosti 55 psov. V uplynulom roku si záujemcovia adoptovali 32 zvierat.