Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Útulkovo

Makaky z nemeckej zoo záhrady chytili, slnili sa na okraji lesa

Predčasné Vianoce mali zvieratá v košickej Zoologickej záhrade v utorok 18. decembra 2012. Makaky, levice, či tiger Lucky dostali sviatočne vyzdobené darčeky, v ktorých po rozbalení našli pochúťky pod zub. Foto: TASR/František Iván

Makaky tohto druhu sú považované za neškodné a pomerne plaché. Polícia však obyvateľov mesta varovala, aby ich nekŕmili.

Mannheim 9. apríla (TASR) - Slnečné popoludnie v lese si užili približne dve desiatky makakov, ktorým sa vo štvrtok podarilo utiecť z výbehu v zoologickej záhrade v meste Löffingen ležiacom v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko na juhozápade Nemecka. Zamestnanci zoo odchytili opice až po niekoľkých hodinách a vrátili ich do výbehu.

"Zvieratá zjavne využili pekné počasie a strávili popoludnie na kraji lesa neďaleko zoo," uviedla polícia, z ktorej vyhlásenia citovali agentúry DPA i AP.

Približne 20-25 makakom sa podľa vyjadrenia polície podarilo z výbehu utiecť zrejme vďaka skutočnosti, že v zoo práve prebiehali stavebné práce.

Opice - patriace k druhu makak magot - najskôr nakrátko spozorovali potulovať sa v skupine v jednej zo štvrtí mesta. Zamestnanci zoo ich však nedokázali okamžite odchytiť a následne ich stratili z dohľadu. Dolapili ich približne až po dvoch hodinách na kraji lesa pri zoo a vrátili do ich výbehu.

Makaky tohto druhu sú považované za neškodné a pomerne plaché. Počas svojho pobytu na slobode podľa polície nikoho nezranili ani neohrozili. Polícia však po ich úteku obyvateľov mesta varovala, aby ich nekŕmili ani sa nepokúšali sami ich odchytiť.