Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Útulkovo

Zoo Bratislava otvára 63. sezónu, návštevníkom prichystala program

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Dano Veselský

Program sa začína o 9.45 h slávnostným otvorením pri výbehu tiav. Návštevníci sa dozvedia o novinkách v zoo od jej dosluhujúcej riaditeľky Júlie Hanuliakovej.

Bratislava 25. marca (TASR) - Deň plný aktivít čaká všetkých, ktorí prídu v sobotu do zoologickej záhrady v Bratislave. Pri príležitosti otvorenia 63. sezóny pripravili v jej areáli pre návštevníkov celodenný program - komentované kŕmenia, sprevádzanie po zoo, vzdelávacie ostrovy, hry, súťaže, divadelné predstavenie či tvorivé dielne. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej zoologickej záhrady Slavomíra Šindelářová.

Program sa začína o 9.45 h slávnostným otvorením pri výbehu tiav. Návštevníci sa dozvedia o novinkách v zoo od jej dosluhujúcej riaditeľky Júlie Hanuliakovej. Následne sa uskutočnia komentované kŕmenia nosorožcov či psov ušatých. Medzitým sa začne areálová hra.

"Pozornosť budú určite pútať aj vzdelávacie ostrovy v zoo. Hlavnou témou sú veľké mačkovité šelmy," priblížila Šindelářová. Návštevníci si môžu vyskúšať jazdu na koni či sa zúčastniť na tvorivých dielňach pri výrobe masiek zvierat. Podujatie zavŕši o 15.00 h koncert skupiny SuriKaty.