Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila

Útulkovo

Mladomanželia nechceli kvety, ale granule. Svadobčania súhlasili

Pomáhať nechceným psom sa dá aj vo svadobný deň. Možno to znie trochu netradične, ale čerství manželia Tomáš a Andrea sú toho príkladom.

S pomocou občanov možno zachránia útulok psov vo Veľkom Mederi

Na účet Občianskeho združenia (OZ) Dog Azyl prišlo do dnešného dňa 19.000 eur, povedala pre TASR predsedníčka OZ Marcela Juričková.

Venčiť nemusíte len vlastného psa, môže to byť každý deň iný

Psy z útulku sú vďačné za každý kontakt s človekom a každú príležitosť prebehnúť sa. Každý deň netrpezlivo čakajú na venčiarov.

Utrpenie na reťazi: Obrovské rany na krku a jazvy na duši

Držanie psa na reťazi nie je v našich podmienkach nič výnimočné. Krátka reťaz však poznačí psa na celý život.

ÚTULKOVO: Mačky dostali nové domčeky, ubytovali sa v škole

Túlavé mačky po petržalských uliciach nenechali ľahostajných budúcich umelcov. Rozhodli sa o ne postarať a ponúknuť im lepší život.

ÚTULKOVO: Pouličné mačky dennodenne bojujú o život

Ich domovom je ulica, sú plaché a málokedy sa vedia naučiť žiť s človekom v domácnosti. Pouličné mačky žijú na ulici nie vlastnou vinou, ale zvládajú to.

Mirkini rodičia nechceli o psovi ani počuť, dnes ich zachraňuje

Mirka chodila venčiť psíkov do útulku. Mala dvoch obľúbených, za ktorými veľmi smútila, keď si našli novú rodinu. Rodičia však o psovi nechceli ani počuť.

Zviera nie je vec: Aktivisti sa nevzdávajú, petícia pokračuje

Slovenská aliancia ochrancov zvierat spustila ešte v minulom roku kampaň Zviera nie je vec. V rámci nej zbierajú aktivisti podpisy pod petíciu za prijatie komplexného Zákona o ochrane zvierat.

ÚTULKOVO: Päť psov a päť mačiek v jednom dome? Nič nemožné

Desať zvierat pod jednou strechou. Prišli postupne, lebo potrebovali pomoc. Veterinárka ich nedokázala nechať na ulici.

Zbierali psov a držali ich v hrozných podmienkach, Molly mala šťastie

Mysleli si, že zachraňujú psíkov, no nedokázali sa o nich postarať. Držali ich zatvorených, bez akéhokoľvek venčenia.

ÚTULKOVO: Množiteľský biznis prekvitá, sučky rodia ako na páse

Sučky pochádzajúce z množiarní nie sú v útulkoch zriedkavými prírastkami. Tie, ktoré sa do útulkov dostanú, majú šťastie. Mnohé však končia ubité lopatami alebo vyhodené niekde pri ceste.

Slepý, hluchý a bez nôžky. Škoda, že Nikoline psy nevedia rozprávať

Nikola s priateľom sa starajú o osem psov. Vždy, keď nájdu nejakého, ktorý potrebuje pomoc, ujmú sa ho.

ÚTULKOVO: Arka dohrýzli psy v karanténnej stanici

Arko žil na krátkej reťazi, neskôr sa túlal po uliciach. Nakoniec sa dostal do karanténnej stanice, kde ho dohrýzli psy.

Katka: Zbieram nechcenú hydinu, ktorá mi neznesie ani jedno vajce

Netradičná záľuba mladej ženy. Sliepky z klietkových chovov, ktoré už nevládzu znášať vajcia, zachraňuje pred smrťou a poskytuje im priestor na dôstojné dožitie.

ÚTULKOVO: Bleky chýba nôžka, no po dvore behá ako strela

Tuláčku Bleky našli so zdevastovanou nôžkou, ktorú jej museli amputovať. Pomaly sa zotavila a začala si zvykať na nový život. Pozrite, ako sa jej to podarilo.

ÚTULKOVO: Áronovi strelili guľku do hlavy, nechali ho ležať pri ceste

Týraný hladom s dierou v hlave, Áron bezvládne ležal pri ceste. Po tele mal stovky kliešťov, muchy na neho kládli vajíčka. Áronov život sa však nemal skončiť takto.

Zvierací herci pred kamerou Útulkova: Hviezdy roka 2014

Niektorí psí či mačací útulkáči sú rodení herci a pôsobia dojmom, akoby si pred reláciou prečítali scenár. Iní sú introverti, chaotici, alebo jednoducho spontánni dobrodruhovia – rovnako ako ľudia.

Cysta na mozgu znepríjemňuje Zoe život. Napriek tomu je šťastná

Šteniatko Zoe nechal niekto opustené v krabici pred karanténnou stanicou. Šťastie našla u Miti Luptákovej, ktorá sa hlucho-slepej sučke rozhodla pomôcť.

Školák Martin zaskočil rodinu: Na narodeniny chcel iba psie granule

Deväťročný Martin sa rozhodol, že chce pomôcť nechceným psíkom. Poprosil mamu, aby oznámila všetkým príbuzným, že namiesto narodeninových darčekov chce psie granule, ktoré daruje útulku.

Ak máte doma psíka, nezanedbajte prípravu na zimu

Útulky, ale aj domácnosti so psíkmi a mačkami sa pripravujú na zimu. Poradíme vám ako. Uvažujete o živom vianočnom darčeku? Útulkovo zisťovalo, kedy je vhodné priniesť psíka alebo mačku do rodiny.

Psík na kolieskach, druhý slepý. Žiadne komplexy, lietajú ako šarkani

To, čo sa niektorým zdá nepochopiteľné, je pre Jitku Frühaufovú samozrejmosťou. Ujala sa postreleného, ochrnutého psíka a pomáha mu žiť plnohodnotný život.

Priviedla sučku medzi tri mačky. Ako to dopadlo?

Anna je už 18 rokov vdova. Hoci sama nemá ľahký život, zachránila tri mačky, o ktoré sa obetavo stará. Do mačacieho sveta priviedla aj sučku Betinku.

Keď psík z dočasky odchádza, bolí to, ako keď odchádza niekto blízky

Prípady, ktoré nemajú šancu v útulku prežiť, končia v dočasných opaterách. Dočaskári sa o nich starajú, kým sa im nepodarí nájsť nový domov. Neraz aj niekoľko rokov.

Banášová: Legislatíva ochrany zvierat v SR je asi najhoršia v EÚ

Na Slovensko prichádza jedinečný projekt záchrany zvierat. Aplikáciu GobyPet môžete mať aj vy stále pri sebe. Pomoc túlavým zvieratám sa zjednoduší. Pozrite sa ako.

Anna sa stará o 16 psov, s jej svorkou sme ju stretli v hoteli

Slovenska žijúca v Čechách Anna Seryjová zachránila už desiatky psov zo slovenských útulkov. Hovorí, že na Slovensku je situácia s nechcenými psíkmi oveľa horšia ako v Čechách.

Zanedbané kastrácie: Premnožené psy zapĺňajú koterce

Psy z ulice, osád alebo vyhodené niekde v lese, majú za sebou ťažké osudy. Boj o život vyhrávajú vďaka zanietenosti ľudí v útulkoch.

Lukáš sa rozpráva so psami, naučte sa to aj vy

Lukáš Slovák komunikuje so psami v psej reči. Za pár minút dokáže presvedčiť aj agresívneho pitbula, aby sa správal „ľudsky“.

Otrávili jej psa, adoptovala si dva nové

Niekto sa rozhodol Martine zákerne ublížiť. Otrávil jej milovaného psa. Namiesto mŕtvej Ťapky sa rozhodla adoptovať si z útulku novú. Ale také jednoduché to nakoniec nebolo.

Dve mačence nezabili, vyhodili ich v igelitke do kríkov

Dve bezmocné niekoľkodňové mačiatka vložili do igelitky a vyhodili ich do kríkov pri smetiakoch. Ich jediná šanca zachrániť si život bola mraučať o dušu.

ÚTULKOVO: Chcela mať v dvanástich dieťa, mama ju ukecala na psa

Detské uvažovanie sa riadi vlastnou, neortodoxnou logikou. Malá Lucia nemá súrodencov a spôsob, akým to chcela vylepšiť, jej mamu doslova zaskočil.

Postihnuté mačky sa len bezmocne prevaľovali. Naučila ich chodiť

Dvoch hendikepovaných kocúrov čakal život bez pohybu. Dokonca uvažovali o ich humánnom usmrtení. Alexandra Pavelková sa rozhodla dať im šancu.

ÚTULKOVO: V Rumunsku údajne existujú koncentračné tábory pre psy

Slovenskí študenti odhalili odvrátenú stranu zákona, ktorý má riešiť problém s premnožením túlavých psov v Rumunsku. Psy vraj nechajú vyhladovať na smrť, prípadne ich zabíjajú elektrickým prúdom.

ÚTULKOVO: Na hraniciach zadržali veľa nelegálnych šteniat z množiarne

Množiteľský biznis má stále na Slovensku zelenú, polícia už ale dosiahla prvé výsledky.

Nenásytná Laja šporťáčky Petry Ázacis zje všetko, čo nezje ju

Pre malú kríženku Laju v útulku nemali miesto. Zachránila ju známa športová moderátorka Petra Ázacis.

Kúpili si drahé mačky od množiteľov. Dodnes majú zdravotné problémy

Mainské mývalie mačky Argo a Paulínka pochádzajú od množiteľov. Ako mačiatka si veľa vytrpeli. Podpísalo sa to na ich psychike, aj zdravotnom stave. Paulínku prenasledujú choroby dodnes.

TERAZ.TV: ÚTULKOVO – Naj útulkáč útočí na iných psov. Odučí sa to?

V konkurencii 150 psov vyhral súťaž o Naj útulkáča, no útokov na psov sa zbaviť nechce. Trénovať musí aj Kibo aj majiteľka.

TERAZ.TV: ÚTULKOVO - Zachránila psa od narkomana

Rambo aj Balú nemali ľahký život. Jeden robil spoločnosť narkomanovi, druhý mal ukončiť svoj život ako šteniatko, vyhodený v krabici pri kontajneroch. Osud to však chcel inak.

TERAZ.TV: ÚTULKOVO - Máte 13 a chcete psa. Ako zlomiť mamu?

Hoci už má doma škrečka, andulku, morča a potkana, túžila mať aj psíka. Presvedčiť mamu o ďalšom zvieratku však nebolo jednoduché, najmä preto, že Karin má len 13 rokov.

TERAZ.TV: ÚTULKOVO – Chcela malého psa, z útulku si priniesla ´hebedo´

Adoptovať si malé šteniatko je snom mnohých ľudí. Presne tak uvažovala aj Dominika Mitríková. Na internete si našla šteniatko, vybrala sa do útulku a vrátila sa s obrovskou sučkou Miou. Neoľutovala?

TERAZ.TV: ÚTULKOVO – Pes s najkrajším uchom každú chvíľu uteká z domu

Oriešok Gaudí zbiera na výstavách ocenenia. Má najkrajšie ucho, druhý najkrajší chvostík a nepolepšiteľný sklon utekať z domu.