Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 3. jún 2024Meniny má Karolína
< sekcia UNESCO a veda

APVV vyhlásila výzvu zameranú na projekty spolupráce SR a Francúzska

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cieľom projektov bilaterálnej spolupráce je nadviazanie novej alebo zintenzívnenie už existujúcej vedecko-technickej spolupráce.

Bratislava 10. októbra (TASR) - Agentúra na podporu výskumu a vývoja (APVV) vyhlásila výzvu na podávanie žiadostí na riešenie spoločných projektov výskumu a vývoja podporujúcich spoluprácu medzi organizáciami v SR a vo Francúzskej republike. Možné je predkladať návrhy projektov zo všetkých oblastí výskumu a vývoja s dobou trvania maximálne 24 mesiacov. Informuje o tom APVV na svojom webe.

Cieľom projektov bilaterálnej spolupráce je nadviazanie novej alebo zintenzívnenie už existujúcej vedecko-technickej spolupráce. Ide najmä o prípravu spoločných medzinárodných projektov, publikácií a iných výstupov, aktívnu účasť na konferenciách, organizovanie spoločných vedeckých podujatí, ale aj vzájomné využívanie prístrojovej a laboratórnej techniky. Okrem toho tiež zbieranie výskumných materiálov či zapojenie doktorandov a/alebo mladých vedeckých pracovníkov do 35 rokov.

APVV vyhlásila túto výzvu na roky 2023 – 2025. Celkový objem finančných prostriedkov určený na celé obdobie hodnotenia a riešenia projektov podporených v tejto výzve bude maximálne 86.000 eur. Na riešenie jedného projektu je suma vyčíslená maximálne do 5300 eur počas celej doby riešenia a maximálne 2650 eur na kalendárny rok projektu.

Dátum ukončenia výzvy je 5. decembra. Bližšie informácie sú zverejnené na webe APVV.