Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia UNESCO a veda

Doktorandi i vysokoškolskí učitelia môžu žiadať o štipendiá do Nemecka

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Štipendiá udeľuje Nemecká akademická výmenná služba (DAAD).

Bratislava 8. decembra (TASR) – Slovenskí doktorandi, vysokoškolskí učitelia a výskumní pracovníci sa môžu uchádzať o štipendiá na rôzne typy pobytov do Nemecka. Štipendiá udeľuje Nemecká akademická výmenná služba (DAAD). TASR o tom informoval Ján Chlup zo Slovenskej akademickej informačnej agentúry (SAIA).

Výskumné štipendiá v trvaní jeden až šesť mesiacov sú určené doktorandom, postdoktorandom, vysokoškolským učiteľom a výskumným pracovníkom a taktiež bývalým štipendistom DAAD. V kategórii štipendií pre umelecké odbory a architektúru existujú študijné štipendiá pre vysokoškolských učiteľov.

"V prípade schválenia žiadosti o štipendium štipendista získava štipendium na pokrytie životných nákladov (výška štipendia závisí od typu pobytu, od 1200 do 2150 eur/mesiac)," uviedol Chlup. Žiadosti o štipendiá sa podávajú do 16. januára 2023, pobyty je možné realizovať od júna do decembra 2023, v prípade doktorandov a postdoktorandov do marca 2024.

Podrobné informácie o podmienkach udelenia štipendia, ako aj o spôsobe podania žiadosti nájdu záujemcovia na portáli SAIA.