Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia UNESCO a veda

Na Európsku noc výskumníkov sa dá prihlásiť už len do 30. júna

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Z viacerých identifikovaných oblastí, ktorým sa organizátori v rámci jednotlivých ročníkov postupne venujú, sa počas aktuálne pripravovaného podujatia zamerajú na dve hlavné témy.

Bratislava 28. júna (TASR) - Na tohtoročnú Európsku noc výskumníkov sa dá prihlásiť už len posledné dni. Uzávierka prihlasovania vedeckých stánkov a prednášok sa končí 30. júna. Informuje o tom na svojom webe Slovenská akadémia vied, ktorá je jedným z hlavných organizátorov.

Cieľom podujatia je prezentovať výsledky vedy a techniky ako neoddeliteľnú súčasť našich každodenných životov. V tomto roku sa chcú organizátori zamerať na prezentáciu technologických výdobytkov a inovatívnych riešení, ktoré uľahčujú a spríjemňujú život, no najmä môžu pomôcť zvrátiť nepriaznivé trendy globálneho vývoja.

Z viacerých identifikovaných oblastí, ktorým sa organizátori v rámci jednotlivých ročníkov postupne venujú, sa počas aktuálne pripravovaného podujatia zamerajú na dve hlavné témy. Prvou je voda - jej šetrenie, ochrana, čistenie, predchádzanie míňaniu zdrojov a podobne. Druhou témou je umelá inteligencia a jej úloha pri napredovaní ľudstva a riešení problémov, ktorým svet čelí.