Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia UNESCO a veda

Na záver Týždňa vedy a techniky ocenili vedcov a výskumníkov

Na archívnej snímke 14. ročník celoslovenského podujatia Týždeň vedy a techniky. Foto: TASR Pavel Neubauer

Ocenenie získali taktiež tri tímy, ktoré podľa neho systematicky dokazujú, že spoločným úsilím je možné dosiahnuť významné výsledky presahujúce hranice našej krajiny.

Bratislava 12. novembra (TASR) - Na záver Týždňa vedy a techniky boli slávnostne ocenení za dosiahnuté výsledky vo vede a výskume pätnásti vedci a tri vedecko-výskumné tímy, ktoré pôsobia v rôznych oblastiach vedy a techniky. TASR o tom informoval odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR.

"Sú medzi nimi ľudia, ktorí sa svojou oddanou prácou zaslúžili o významný pokrok a blaho spoločnosti či mladé talenty preukazujúce na poli vedy a techniky obrovský potenciál," priblížil generálny riaditeľ Centra vedecko-technických informácií SR Ján Kyselovič.

Ocenenie získali taktiež tri tímy, ktoré podľa neho systematicky dokazujú, že spoločným úsilím je možné dosiahnuť významné výsledky presahujúce hranice našej krajiny. "Ich práca je dôležitá, má obrovský dosah a silu meniť svet k lepšiemu, a našou úlohou je zviditeľniť ju," poukázal Kyselovič.

Cena za vedu a techniku sa odovzdávala v piatich kategóriách, a to Osobnosť vedy a techniky, Osobnosť vedy a techniky do 35 rokov, Celoživotné zásluhy v oblasti vedy a techniky, Popularizátor vedy a Vedecko-technický tím roka.