Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia UNESCO a veda

Prihlasovanie na 16. ročník Európskej noci výskumníkov je otvorené

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Mottom tohtoročného festivalu je Dôverujme vede, ktoré vzniklo v reakcii na potrebu lepšie sa orientovať v záplave veľkého množstva informácií a dezinformácií.

Bratislava 24. júla (TASR) - Organizátori 16. ročníka Európskej noci výskumníkov pozývajú všetkých záujemcov na najväčší festival vedy na Slovensku. Organizovať sa bude 30. septembra. Informuje o tom na svojom webe jeden z organizátorov podujatia, Slovenská akadémia vied, s tým, že prihlasovanie vedeckých stánkov a prednášok je spustené do konca augusta.

Mottom tohtoročného festivalu je Dôverujme vede, ktoré vzniklo v reakcii na potrebu lepšie sa orientovať v záplave veľkého množstva informácií a dezinformácií. Cieľom organizátorov je preto upriamiť pozornosť mladých ľudí aširokej verejnosti na relevantné zdroje informácií, ktorých garantmi sú práve výskumníci a výskumné inštitúcie.

Téma dôvery vo vedu bude podľa organizátorov rezonovať naprieč celým programom sprepojením na aktuálne témy, akými sú klimatická kríza, udržateľnosť či vojnový konflikt na Ukrajine. Návštevníkov chcú tak organizátori podnietiť kaktivite, zážitkovému vzdelávaniu alepšiemu spoznávaniu vedy aľudí, ktorí za ňou stoja.

Špeciálnou cieľovou skupinou projektu sú deti v školskom veku. Dôraz je kladený predovšetkým na zvýšenie ich záujmu o štúdium prírodných vied a technických smerov na vysokých školách.