Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia UNESCO a veda

Zmluvy na mikrofišoch dostanú novú digitálnu podobu

Generálny riaditeľ Centra vedecko-technických informácii Ján Turňa, archívne foto Foto: TASR/Michal Svítok

Viac ako 2 500 bilaterálnych a multilaterálnych medzinárodných zmlúv Československej republiky z obdobia rokov 1918-1992, uložených na mikrofišoch, dostane novú digitálnu podobu.

Bratislava 14. januára (TASR) - Viac ako 2 500 bilaterálnych a multilaterálnych medzinárodných zmlúv Československej republiky z obdobia rokov 1918-1992, ktoré sú dnes uložené v archíve Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na mikrofišoch, dostane novú digitálnu podobu, aby tak boli ľahšie prístupné vedcom, bádateľom a širokej verejnosti. Príslušnú dohodu o spolupráci na digitalizácii podpísali dnes (14. januára 2015) na pôde rezortu diplomacie vedúci služobného úradu MZVaEZ SR Pavol Sýkorčin s prof. Jánom Turňom, CSc. generálnym riaditeľom Centra vedecko-technických informácií Slovenskej republiky, zriadeným Ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu SR.

MZVaEZ SR týmto krokom prispieva k úsiliu o obnovu národnej infraštruktúry pamäťových a fondových inštitúcií SR ako aj k podpore elektronizácie štátnej i verejnej správy. Fotografia je dostupná na webovej stránke MZVaEZ SR.