Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia UNESCO a veda

Začal sa nový ročník súťaže pre stredoškolákov Junior Freshhh

Ilustračné foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Súťaž má študentom ukázať, že prírodné vedy môžu byť aj zábavné a prakticky využiteľné.

Bratislava 11. októbra (TASR) – Podporiť mladé talenty a záujem o štúdium prírodných vied v predmetoch chémia, fyzika, matematika, geografia, biológia je aj tento rok cieľom online prírodovednej súťaže Junior Freshhh. Určená je pre študentov gymnázií, stredných odborných a stredných priemyselných škôl, ktorí sa do nej môžu zapojiť v trojčlenných tímoch. TASR o tom informoval organizátor súťaže, spoločnosť Slovnaft.

"Predmety ako matematika, chémia či fyzika sú pre mnohých študentov príliš teoretické a pre niektorých sú až strašiakom. Súťaž Junior Freshhh má študentom ukázať, že prírodné vedy môžu byť aj zábavné a prakticky využiteľné," priblížila riaditeľka Ľudských zdrojov Slovnaft Alžbeta Grácová.

Žiaci gymnázií a stredných škôl sa môžu registrovať do súťaže do 20. októbra v trojčlenných tímoch na webovej stránke www.junior.freshhh.sk. Samotná súťaž sa začína 24. októbra a bude prebiehať do 16. novembra.

"Finále súťaže má formu prezenčného kola a bude prebiehať v dvoch kategóriách. Prvá je určená pre celkových víťazov online súťaže a druhá pre tímy zo stredných odborných a stredných priemyselných škôl," uviedli organizátori. Zvíťaziť tak majú aj žiaci, ktorých učebné osnovy sú odlišne zamerané ako na gymnáziách.

Prezenčné finále sa bude konať v decembri a postúpi doň päť najlepších tímov v oboch kategóriách.