Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia UNESCO a veda

Záujemcovia sa môžu prihlásiť do Letnej školy mladých vedcov

Na snímke účastníci počas otvorenia Letnej školy mladých vedcov v Slovenskej akadémii vied (SAV) v Bratislave Foto: TASR - Jaroslav Novák

Záujemcovia musia vyplniť formulár, v ktorom opíšu, prečo majú záujem o letnú školu, prípadne natočiť krátke video.

Bratislava 27. mája (TASR) – Záujemcovia sa môžu prihlásiť do Letnej školy mladých vedcov. Účastníkov od 17. do 21. júla čaká týždeň plný vedy, hlavným cieľom je zábavnou formou prehĺbiť poznatky a odovzdať praktické zručnosti z oblasti chémie, fyziky a biológie. Slovenská akadémia vied (SAV) o tom informuje na svojom webe.

Prihlásiť sa môžu žiaci z celého Slovenska od 12 do 17 rokov. Žiakov rozdelia do skupín podľa osobných preferencií a pod vedením vedcov budú na SAV realizovať experimenty, overovať hypotézy a získavať vedomosti.

"Tri predchádzajúce ročníky letnej školy boli zo strany žiakov vnímané veľmi pozitívne, z čoho sa nesmierne tešíme, zároveň veríme, že aj štvrtý ročník bude opäť nezabudnuteľným zážitkom nielen pre študentov, ale aj zapojených vedcov zo SAV. Okrem práce v laboratóriách čaká účastníkov bohatý popoludňajší program," uviedla spoluorganizátorka letnej školy Alena Opálková Šišková.

Účastníci, ktorí nežijú v Bratislave, budú mať zabezpečené ubytovanie a stravu. Záujemcovia musia vyplniť formulár, v ktorom opíšu, prečo majú záujem o letnú školu, prípadne natočiť krátke video. Kolektív zástupcov SAV následne vyberie asi 30 žiakov, ktorí si vyskúšajú prácu vo vedeckom laboratóriu. Prihlášky je potrebné poslať do 12. júna.