Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Video

Katolícki biskupi podávali ľuďom pôstnu polievku

Bratislavskí biskupi Stanislav Zvolenský a Jozef Haľko sa zúčastnili na vydávaní pôstnej polievky v priestoroch Univerzitnej nemocnice s poliklinikou (UNsP) Milosrdní bratia na Námestí SNP. Foto: TASR/Štefan Puškáš.

Tento rok ide už o deviaty ročník projektu Podeľme sa!

Bratislava 27. februára (TASR) - Bratislavskí katolícki biskupi Stanislav Zvolenský a Jozef Haľko dnes v priestoroch rehole Milosrdných bratov na Námestí SNP v Bratislave podávali pôstnu polievku. Biskupi tak podporili iniciatívu Katolíckeho hnutia žien Slovenska s názvom Podeľme sa!



Projekt pôstnej polievky zrealizovala Konferencia biskupov Slovenska (KBS) prvýkrát vlani. Podľa Zvolenského tento rok prišlo na pôstnu polievku viac ľudí ako vlani. "Dokonca sa javí, že ich štedrosť je ako keby väčšia ako minulý rok. Táto akcia prinesie úžitok tým, ktorí to potrebujú," uviedol pre TASR Zvolenský.

Za polievku mohli záujemcovia zaplatiť ako za celý obed (tri eurá) alebo aj viac. Necelé jedno euro z vyzbieraných peňazí poputuje na náklady spojené s prípravou polievky. Zvyšok pôjde tento rok na podporu poradne ALEXIS, ktorá pomáha ľuďom v prípade neželaného tehotenstva, psychických problémov po spontánnom či umelom potrate. Z vyzbieraných peňazí podporia aj dokončenie krízového centra pre matky, otcov a rodiny s deťmi v núdzi v Prešove.

Na snímke konzumácia pôstnej polievky.
Foto: TASR/Štefan Puškáš.


Tento rok ide už o deviaty ročník projektu Podeľme sa! "Prostredníctvom Podeľme sa! podporujeme ženy, matky s deťmi v krajnej životnej núdzi a rodiny, ktoré sa ocitli na prahu chudoby," vysvetlila predsedníčka Katolíckeho hnutia žien Slovenska Mária Demeterová.