Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Video

Slovenské hádzanárky pred prípravou s Holandskom už v plnej sile

Z tlačovej konferencie pri príležitosti zrazu slovenských reprezentantiek v hádzanej žien v utorok 17. marca 2015 v Bratislave. Na snímke vľavo tréner slovenskej reprezentácie žien Dušan Poloz, vpravo hráčka Monika Rajnohová. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Menšie problémy mala len Lucka Gubíková, ktorú trápila teplota.

Bratislava 17. marca (TASR) - Slovenské reprezentantky v hádzanej sa zišli v Bratislave už v kompletnom zložení pred prípravnými zápasmi v Holandsku v rámci prípravy na júnovú baráž MS 2015. Podľa trénera Dušana Poloza je v tíme výborná atmosféra a káder je po zdravotnej stránke v poriadku.



"Menšie problémy mala len Lucka Gubíková, ktorú trápila teplota, ale k tímu sa pripojila včera večer. Voľno dostala v sobotu a nedeľu, no dnes je už v plnej tréningovej záťaži. Od hráčok nie sú žiadne sťažnosti a verím, že za tento týždeň odvedieme kus práce," uviedol tréner Dušan Poloz.

Slovenky mali pôvodne v pláne odohrať s "oranjes" tri prípravné stretnutia. Dva oficiálne zápasy v piatok (20. marca) o 20.00 h a v sobotu (21. marca) o 16.00 h v Arnheme. Deň predtým by sa oba tímy mali stretnú aj v neoficiálnom súboji. Program však zrejme prejde ešte zmenou. "Momentálne riešime jednu vec a to, že by sme prvý zápas s Holanďankami zrušili. Práve oni prišli s návrhom, aby sme mali spoločný tréning. Bolo by to niečo nové. Ja osobne som tomu podľahol, určite by to bolo príjemné spestrenie. Každého to môže len obohatiť. Určite by sme sa mali od nich čo učiť," zdôraznil hlavný kormidelník.

Slovenky majú navyše Holanďankám čo oplácať. Na decembrových ME im podľahli jednoznačne 20:30. "Holanďanky sú v plnej sile. Tím je kvalitnejší ako ten náš. Ja osobne si však zakladám na kvalitnej príprave a náročných súperoch, takže takého súpera sme privítali," pokračoval Poloz, ktorý chce dať priestor novým hráčkam. "Systém hry nechceme zmeniť. Niekoľko hráčok tu však nie je, pretože chceme okysličiť tím. Chceme dať priestor aj hráčkam, ktoré na šampionáte neboli. Ja dávam priestor širšiemu kádru a vážim si hráčky, ktoré aj po niekoľkých neúspešných pokusoch, nikdy neodmietnu prísť," dodal.

Silu Holanďaniek si uvedomuje aj pivotka Dominika Horňáková. "Určite si zabeháme, nebude to pomalá hádzaná. Je pre nás prvá previerka pred kvalifikáciou, máme priestor a čas vyskúšať nové veci, zosúladiť sa, čo nefunguje. Je to fakt kvalitný súper."

Slovenky budú v júni bojovať o účasť na tohtoročnom svetovom šampionáte v Dánsku v baráži so strieborným tímom z ME 2014 Španielskom. Zverenky trénera Poloza nastúpia najskôr 6./7. júna na palubovke súpera, domáca odveta sa bude hrať 13. alebo 14. júna.

Nominácia hádzanárok SR na prípravné zápasy s Holandskom:
brankárky: Lucia Gubiková (Iuventa Michalovce), Žaneta Tóthová (Stella Saint-Maur/Fr.), Adriana Medveďová (Bemaco Prešov)
pivotky: Eva Minárčiková (Sokol Poruba), Dominika Horňáková, Patrícia Wollingerová (obe Iuventa Michalovce)
krídelníčky: Lucia Súkenníková (Baník Most), Terézia Szöllösiová (Iuventa Michalovce), Réka Bíziková (Slovan Duslo Šaľa), Natália Szökeová (Slávia Partizánske)
spojky: Katarína Dubajová (Olimpia-Beskid Nowy Sacz), Martina Školková (Cercle Dijon), Simona Szarková (Baník Most), Monika Rajnohová (Slavia Praha), Klaudia Michnová (Slávia Partizánske), Silvia Szücs (SVG Celle), Tetyana Trehubová (Iuventa Michalovce)