Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Video

VIDEO: Daňo druhou hviezdou zápasu; Halák: Je to frustrujúca prehra

Obranný zákrok Ľubomíra Višňovského (vľavo). Na bránku NY Islanders útočí Bobby Ryan (v strede) z tímu Ottawa Senators, bráni Jaroslav Halák (vpravo). V Uniondale, New York, piatok 13. marca 2015. Foto: TASR/AP/Kathy Kmonicek

Višňovský asistoval pri jedinom presnom zásahu Islanders, Pánik skóroval, no Toronto napokon prehralo.

New York 14. marca (TASR) - V piatich zápasoch zámorskej NHL v noci na sobotu sa bodovo presadili traja slovenskí hokejisti. Marko Daňo pomohol gólom a asistenciou k domácemu víťazstvu Columbusu nad Edmontonom 5:4 po samostatných nájazdoch. Mladý útočník tak zaokrúhlil svoju zbierku v sezóne na 10 bodov (5+5) v 22 dueloch. Naopak, gól Richarda Pánika vyšiel navnivoč, keďže jeho Toronto prehralo v Calgary 3:6. Obranca Ľubomír Višňovský asistoval pri jedinom presnom zásahu NY Islanders v domácom stretnutí s Ottawou, "ostrovania" podľahli hosťom tesne 1:2. Slovák Jaroslav Halák v bránke newyorského tímu kryl 26 z 28 súperových striel, zaznamenal tak úspešnosť zásahov 92,9 percenta.

Daňo otvoril skóre stretnutia s Edmontonom už po 43 sekundách hry po tom, čo ho vyslal do úniku spoluhráč Alexander Wennberg. Talentovaný slovenský útočník prekonal brankára "olejárov" Bena Scrivensa presne mierenou strelou švihom pod hornú žŕdku.

Daňov gól



V 57. minúte potom asistoval aj pri góle Scotta Hartnella na 4:4. Duel napokon dospel až do nájazdov, v nich skóroval iba domáci Wennberg, ktorého tak vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. Daňo, ktorý odohral na ľade vyše 15 minút a dokopy vyslal tri strely, sa stal druhou hviezdou. Po zápase sa hovorilo najmä o útoku Daňo - Wennberg - Hartnell, ktorý potiahol Blue Jackets k tretej výhre v rade. "Našej formácii sa darí, dokážeme sa dostať do koncovky, je medzi nami dobrá chémia. Cítim sa skvele," vyznal sa švédsky center Wennberg.

Hartnell si tiež pochvaľoval spoluprácu s dvojicou mladíkov. "Nemám rád Marka. Nie, iba srandujem," vtipkoval skúsený krídelník. "Marko je skutočne súťaživý mladík. Ochotne chodí do priestorov, kde to bolí, a dokáže v nich väčšinou vybojovať puk. Dnes sme si vypracovali množstvo šancí. Je zábavné hrať s týmito dvoma mladými chalanmi, majú rýchle nohy a rozhýbu tak aj mňa. Uplynulé zápasy sme si skutočne užili," vyslovil sa Hartnell pre zámorské médiá. Oilers si zapísali siedmu prehru v rade, pri ktorej bol aj Martin Marinčin, slovenský obranca nazbieral počas 20 a pol minúty dve mínusky a prezentoval sa tromi strelami.

"Javorové listy" z Toronta pokračujú vo voľnom páde, v noci nestačili na Calgary. Prehre 3:6 nezabránil ani 11. tohtosezónny gól Pánika. Slovenský krídelník sa presadil za stavu 0:2, keď v presilovke tečoval strelu Morgana Riellyho. Flames sa mohli v zápase oprieť o produktívne trio Sean Monahan (2+1), Jiří Hudler (1+2) a Johnny Gaudreau (1+2), ktoré sa postaralo o štyri zo šiestich gólov domácich. "Plamene" sa najmä vďaka nemu stále držia na postupových pozíciách, keď vyhrali piaty zápas z ostatných šiestich. Naopak, Maple Leafs si zaknihovali v uplynulých piatich stretnutiach štvrtú prehru.

Parádnu formu si stále drží brankár Ottawy Andrew Hammond. Kanaďan zlikvidoval na ľade NY Islanders 34 striel domácich hráčov a priviedol "senátorov" k tesnému víťazstvu 2:1. Brankár, ktorý sa vrútil do profiligy ako kométa, tak ani pri svojom 10. štarte v NHL neinkasoval dva či viac gólov. Na konte má deväť víťazstiev a jednu prehru za bod. O góly Ottawy sa postarali nováčik Matt Puempel a center Kyle Turris, domáci už iba skorigovali výsledok zásluhou Tylera Kennedyho po teči Višňovského strely.

Višňovského prihrávka



Na odvrátenie tretej domácej prehry v rade nestačilo Islanders ani 26 zákrokov Jaroslava Haláka. "Je to frustrujúca prehra. Mali sme niekoľko príležitostí, kým oni dali gól z ničoho. Ťažko sa takýto výsledok trávi, no treba ho hodiť čím skôr za hlavu, lebo zajtra nás čaká náročný zápas s Montrealom, na ktorý sa musíme dobre pripraviť," zdôraznil slovenský brankár. Senators naďalej živia nádej na play off, od poslednej ôsmej postupovej priečky vo Východnej konferencii, ktorú si udržuje Boston, ich delí päť bodov.

Anaheim uspel na ľade Minnesoty a po triumfe 2:1 a sa vrátil na čelo celej súťaže. Výraznú zásluhu na víťazstve "káčerov" mal švédsky útočník Jakob Silfverberg, ktorý na prvý gól prihral Francoisovi Beaucheminovi a druhý sám strelil. Ducks tak ukončili trojzápasovú sériu prehier, v minnesotskom Xcel Energy Center zvíťazili po šiesty raz za sebou, vždy o jeden gól.

Sumáre NHL:


COLUMBUS - EDMONTON 5:4 pp a sn (2:0, 1:3, 1:1 - 0:0, 1:0)

Góly: 1. DAŇO (Wennberg), 20. Atkinson (Foligno, Johnson), 37. Anisimov (Foligno, Tropp), 57. Hartnell (DAŇO, Wennberg), rozhodujúci sam. nájazd Wennberg - 27. Eberle (Nugent-Hopkins, Schultz), 33. Roy (Klefbom, Scrivens), 40. Ference (Schultz, Pouliot), 44. Jakupov (Eberle, Nugent-Hopkins). Brankári: Bobrovskij - Scrivens, strely na bránku: 31:35, 14.317 divákov.


NEW YORK ISLANDERS - OTTAWA 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)

Góly: 52. Kennedy (VIŠŇOVSKÝ, Kuľomin) - 27. Puempel (Zibanejad, Wiercioch), 39. Turris (Karlsson, Stone). Brankári: HALÁK - Hammond, strely na bránku: 35:28, 16.170 divákov.


WASHINGTON - DALLAS 2:4 (1:2, 0:2, 1:0)

Góly: 12. Glencross (Kuznecov, Brouwer), 59. Kuznecov (Burakovsky, Ovečkin) - 4. Horcoff (Hemský, Demers), 17. Sceviour (Fiddler, Nemeth), 28. Seguin (Jamie Benn, Goligoski), 35. Fiddler (Hemský). Brankári: Holtby (35. Peters) - Lehtonen, strely na bránku: 20:31, 18.506 divákov.


CALGARY - TORONTO 6:3 (4:1, 2:1, 0:1)

Góly: 6. Gaudreau (Hudler, Monahan), 8. Shore (Brodie, Raymond), 12. Backlund, 15. Monahan (Brodie, Engelland), 22. Monahan (Hudler, Gaudreau), 29. Hudler (Wideman, Gaudreau) - 9. PÁNIK (Rielly, Gardiner), 25. Booth (Komarov, Brewer), 41. Booth (Gardiner, Phaneuf). Brankári: Hiller - Reimer, strely na bránku: 28:28, 19.289 divákov.


MINNESOTA - ANAHEIM 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Góly: 32. Parise (Vanek, Koivu) - 20. Beauchemin (Silfverberg, Kesler), 34. Silfverberg (Despres, Kesler). Brankári: Dubnyk - Gibson, strely na bránku: 33:24, 19.045 divákov.




Slováci v akcii:

Marko Daňo (Columbus) 15:10 1 1 2 +1 3 0

Richard Pánik (Toronto) 14:14 1 0 1 -1 4 0

Ľubomír Višňovský (NY Islanders) 18:07 0 1 1 -1 0 0

Martin Marinčin (Edmonton) 20:25 0 0 0 -2 3 0

Jaroslav Halák (NY Islanders) 58:51 2/28 92,9


/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/