Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Video

Ďalší triple-double Westbrooka, Duncan po 1310 dueloch bez bodu z hry

Archívne foto. S loptou Tony Parker. Foto: TASR/AP

Russell Westbrook dosiahol piate triple-double v posledných šiestich zápasoch a siedme v ročníku.

New York 9. marca (TASR) - Basketbalisti San Antonia zvíťazili v noci na pondelok v zápase zámorskej NBA nad Chicagom 116:105 a dosiahli piaty triumf v rade. Francúzsky rozohrávač Spurs Tony Parker strelil 32 bodov, čo je jeho maximum v prebiehajúcej sezóne.

Tim Duncan patrí k najlepším podkošovým hráčom v profilige, je dvanástym najlepším strelcom histórie NBA, no na výkon z duelu so Chicagom bude určite chcieť čím skôr zabudnúť. Tridsaťosemročný veterán totiž nezaznamenal ani jeden kôš z poľa, čo sa mu stalo prvýkrát po rekordných 1310 zápasoch, spolu s play off po 1545 stretnutiach. "Ja s Timmym nezvyknem veľa hovoriť po zápase, ale môžete sa ho na to opýtať vy, novinári. Pokojne sa ho spýtajte, že 'čo do čerta to malo znamenať'?" - odkázal médiám tréner Spurs Gregg Popovich. Duncan však po stretnutí odmietol komunikovať s novinármi.

Spurs tak ťahal Parker spolu s 20-bodovým Kawhim Leonardom, Argentínčan Manu Ginobili pridal 16 bodov. Spurs si držia formu v boji o play off, aktuálne im patrí v tabuľke Západnej konferencie siedme miesto. Hosťom nepomohlo k víťazstvu ani 23 bodov a 15 doskokov Španiela Paua Gasola. "Spurs majú dobrý tím na oboch koncoch ihriska. Sú to obhajcovia titulu, majú vo svojom strede veľa skúsených harcovníkov, ktorí vedia, ako sa zachovať v kľúčových momentoch. Zaslúžia si uznanie," povedal pre AP na adresu súpera kouč Bulls Tom Thibodeau.

Russell Westbrook dosiahol piaty triple-double v uplynulých šiestich zápasoch a siedmy v ročníku a pomohol Oklahome k víťazstvu nad Torontom 108:104. Westbrook zaznamenal 30 bodov, 17 asistencií a 11 doskokov. Oklahoma si tak pripísala ďalšiu dôležitú výhru v boji o play off.

Okrem Westbrooka zabrali aj dvaja podkošoví hráči - Serge Ibaka k 21 bodom pridal päť blokov, Enes Kanter zaznamenal 21 bodov a 12 doskokov. Hviezdou večera bol ale Westbrook, ktorý si 17 asistenciami vyrovnal osobný rekord. "Teraz hrá jednoducho neuveriteľne. Je neskutočný a vlastne sám ťahá celý súperov tím," pochválil Westbrooka rozohrávač Toronta Kyle Lowry. Raptors nestačilo ani 24 bodov DeMara DeRozana.

Vedúci tím súťaže Golden State si poradil s Los Angeles Clippers 106:98. Warriors v priebehu stretnutia viedli už o 22 bodov, potom dovolili súperovi znížiť skóre. Akciu večera predviedol domáci Stephen Curry, ktorý predribloval medzi tromi obrancami, odskočil za trojku a trafil ťažkú strelu. Traja hráči Warriors sa dostali v zápase cez 20 bodov - Draymond Green nastrieľal 23 a Shaun Livingston s Klayom Thompsonom po 21 bodoch.


výsledky:

San Antonio - Chicago 116:105



Golden State - LA Clippers 106:98



Brooklyn - Utah 88:95



Detroit - Charlotte 101:108



Orlando - Boston 103:98



Oklahoma - Toronto 108:104



LA Lakers - Dallas 93:100