Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Video

Vrazenie dodávky do zastávok v Marseille nebolo teroristickým činom

Policajti kontrolujú dodávku značky Rénault Master po zadržaní vodiča v Starom prístave v juhofrancúzskom meste Marseille 21. augusta 2017. Foto: TASR/AP

Prokuratúra sa už skôr vyjadrila, že na základe doterajších zistení incident nie je možné kvalifikovať ako teroristický čin a zrejme súvisel s psychickou labilitou vodiča, ktorého polícia zadržala

Paríž 21. augusta (TASR/TABLET.TV) - Francúzska polícia vylučuje teroristický motív v prípade vodiča dodávky, ktorá dnes ráno vrazila do dvoch autobusových zastávok v meste Marseille, pričom zahynula jedna žena a ďalšia osoba utrpela zranenia. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na vyhlásenie nemenovaného policajného predstaviteľa.

Podľa tohto zdroja vyšetrovatelia teroristický motív "úplne zavrhli". Prokuratúra sa už skôr vyjadrila, že na základe doterajších zistení dnešný incident v Marseille nie je možné kvalifikovať ako teroristický čin a pravdepodobne súvisel s psychickou labilitou vodiča, ktorého polícia zadržala.




Polícia medzičasom potvrdila, že zadržaný vodič má problémy psychologického charakteru. Podľa zverejnených údajov ide o 35-ročného muža z regiónu okolo mesta Grenoble na východe Francúzska, v súlade s platnými predpismi však zatiaľ nebola odhalená jeho totožnosť.

Dnešný incident v Marseille sa stal iba niekoľko dní po útokoch v katalánskych mestách Barcelona a Cambrils, kde extrémisti autami zámerne vrážali do chodcov na peších zónach.