Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Video

VIDEO: Zvieratá z košickej zoo si pochutnávali na vianočných darčekoch

V košickej ZOO 18. decembra 2017 zvieratká dostali vianočné darčeky, ktoré rozbalili a skonzumovali. Na snímke samica tigra Lucky. Foto: TASR - František Iván

Medvedica Cindy sa na pripravený darček vrhla ihneď. Už z diaľky pritom zavetrila sladkú vôňu medovo-piškótovej torty v úhľadnom balíčku.

Košice 18. decembra (TASR) – Vianočné darčeky dostali už v pondelok zvieratá v Zoologickej záhrade v Košiciach. Zo svojich obľúbených pochúťok sa potešili najmä šelmy.

"Zámerom netradičného servírovania kŕmnych dávok je stimulovať zvieratá k prejavom ich prirodzeného správania a zabaviť ich hľadaním potravy. Tzv. enrichment je základnou súčasťou života moderných zoo," uviedla pre TASR Eva Malešová z košickej zoo.



Levicu Lauru v rámci akcie Darčeky pre zvieratá čakal pod vianočným stromčekom kus trojkilogramového šťavnatého mäsa, ktoré si išla užiť do súkromia. Tiger Lucky dostal svoj prídel mäsa netradične. Darček sa ukrýval nielen v škatuli pod vianočným stromčekom, ale aj v balíčku, ktorý visel na konári stromu. Pred návštevníkmi sa tváril nesmelo, avšak nakoniec zvedavosť a hlad zvíťazili.


Medvedica Cindy sa na pripravený darček vrhla ihneď. Už z diaľky pritom zavetrila sladkú vôňu medovo-piškótovej torty v úhľadnom balíčku. Potešila sa aj ovociu a rybám na stromčeku. "Nazmar nevyšiel ani stromček. Cindy si ho najskôr upraví a potom presťahuje do brlohu, kde jej poslúži ako lôžko," priblížila Malešová.