Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

R. Sulík: Pravica sa vie lepšie dohodnúť ako vládna koalícia

Na snímke predseda SaS a slovenský europoslanec Richard Sulík Foto: TASR/Michal Svítok

Sulík povedal, že jednotliví víťazi v krajoch majú možnosť ukázať, že dokážu samosprávne kraje spravovať zdatne a čestne.

Bratislava 5. novembra (TASR) – Pravica, ktorá je údajne rozhádaná a chaotická, porazila v sobotných (4.11.) voľbách do orgánov regionálnych samospráv Smer-SD, ku ktorému údajne nie je žiadna alternatíva. V nedeľňajšej relácii TA3 V politike to uviedol poslanec Európskeho parlamentu Richard Sulík (SaS).

"Včera sme dokázali, že sa vieme oveľa lepšie dohodnúť ako vládna koalícia. Aj preto prehrali, lebo sa nevedeli dohodnúť tri vládne strany," poznamenal Sulík s tým, že jednotliví víťazi v krajoch majú možnosť ukázať, že dokážu samosprávne kraje spravovať zdatne a čestne.

S výsledkami volieb najmä v Prešovskom kraji, v ktorom zvíťazil primátor Levoče Milan Majerský a zároveň podpredseda KDH, je spokojný aj europoslanec Ivan Štefanec (KDH). "Z týchto volieb idú tri poučenia. Ľudia prejavili väčší záujem o veci verejné. Druhé poučenie je, že ľudia odmietli extrém na pravej aj ľavej strane. Tretie, že spolupráca má význam. Stredopravá koalícia sa výrazne presadila a budeme hľadať aj do budúcna spoluprácu nielen v rámci Slovenska, ale aj medzi vyššími územnými celkami, europarlamentom, aby to občan cítil na službách," poznamenal. Podľa neho je pozitívne, že sa strany vedeli dohodnúť v prospech občanov.

Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok poznamenal, že ako občana ho zaujímala najmä župa, z ktorej pochádza, ide o Banskobystrický samosprávny kraj.