Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

Štatistický úrad počas volieb nezaznamenal hackerský útok

Na snímke predseda Štatistického úradu SR Alexander Ballek počas tlačovej konferencie k výsledkom volieb do vyšších územných celkov 5. novembra 2017 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Predseda Štatistického úradu SR Alexander Ballek vyzdvihol používanie integrovaného volebného informačného systému (IVIS), ktorý je univerzálny pre všetky typy volieb.

Bratislava 5. novembra (TASR) - Štatistický úrad SR nezaznamenal počas spracovania výsledkov sobotňajších (4.11.) volieb do vyšších územných celkov žiadny hackerský útok. Potvrdil to jeho predseda Alexander Ballek.

"Celý proces volieb mal pokojný priebeh a zaobišiel sa bez vážnejších incidentov. Nevyskytol sa žiadny hackerský útok," povedal na tlačovej konferencii, na ktorej potvrdil oficiálne výsledky hlasovania.

Vyzdvihol používanie integrovaného volebného informačného systému (IVIS), ktorý je univerzálny pre všetky typy volieb. Podľa Balleka zjednodušuje spracovanie výsledkov a znižuje chybovosť. Ocenil, že systém využilo viac obcí ako v minulosti.