Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

Reklamné plochy kandidáta na predsedu VÚC T. Mikuša niekto poškodil

Na snímke predseda Trnavského samosprávneho kraja Tibor Mikuš. Foto: TASR - Martin Palkovič

Tibor Mikuš, kandidát na post predsedu Trnavského samosprávneho kraja vandalizmus okomentoval slovami, že do regiónu sa vkráda nenávisť a neúcta k druhým.

Trnava 5. októbra (TASR) – Reklamné plochy Tibora Mikuša, ktorý sa opäť uchádza v nasledujúcich krajských voľbách o post predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK), niekto v noci na stredu 4. októbra znehodnotil a poškodil. Mikuš to okomentoval slovami, že do regiónu sa vkráda nenávisť a neúcta k druhým.

"Prebieha volebná kampaň, ktorú som osobne začal až od 1. októbra. Som presvedčený, že dosiahnuté pracovné výsledky sú viac ako propagačná kampaň. Na svoj pracovný životopis a dosiahnuté výsledky som hrdý," uviedol Mikuš pre TASR. Pri riadení TTSK sa, ako dodal, spoločne s poslancami krajského zastupiteľstva podarilo v tomto volebnom období dosiahnuť dlhodobú, takmer 90-percentnú zhodu pri hlasovaniach. Znamená to podľa neho, že vecná správa kraja dokázala zvíťaziť nad prázdnym politikárčením.

"Teraz sa z neznámych dôvodov stáva opak pravdou," konštatoval Mikuš v súvislosti s poškodenými reklamnými plochami. Zastáva názor, že pri riadení kraja je najdôležitejšia vzťahová kultúra. Konsenzus medzi regionálnou a komunálnou samosprávou. Spolupráca nielen politických strán, ale aj občianskych združení a spolkov, ktoré zastrešujú občanov. "Komunikácia s inštitúciami, kultúra prejavu pred voľbami indikuje možné dopady po voľbách. Budeme potrebovať spoluprácu namiesto urážok a vymedzovania. Opätovne potvrdzujem, že chcem zodpovedne a vytrvalo pokračovať v diele, ktoré sa nám všetkým spoločne doteraz darilo," uzavrel Mikuš.

Okrem T. Mikuša, ktorý kandiduje ako nezávislý, v novembrových voľbách sa budú o post predsedu TTSK uchádzať aj József Berényi (Strana maďarskej komunity), Jaroslav Cehlárik (nezávislý kandidát), Konrád Rigó (MOST–HÍD) a Jozef Viskupič (OĽANO, SaS, KDH, OKS, Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska).