Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia VŠETKY SPRÁVY: Voľby do VÚC 2017

V trnavskom krajskom zastupiteľstve budú iba tri ženy

Na snímke prvovolička Katarína vhadzuje obálku s hlasovacími lístkami do volebnej schránky počas volieb do orgánov samosprávnych krajov v Trnave v sobotu 4. novembra 2017. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Do krajského parlamentu sa po voľbách vráti iba 19 poslancov, 31 je zatiaľ bez tejto poslaneckej skúsenosti.

Trnava 5. novembra (TASR) – Zo 40-členného poslaneckého zboru Trnavského samosprávneho kraja, ktorý vzišiel z volieb, budú iba tri ženy. Dve zvolili voliči v obvode Piešťany, jednu v obvode Dunajská Streda, ostatných päť obvodov budú reprezentovať výhradne muži. Doteraz bolo päť krajských poslankýň. Vyplýva to z neoficiálnych výsledkov, ktoré zverejnil Štatistický úrad SR.

Do krajského parlamentu sa po voľbách vráti iba 19 poslancov, 31 je zatiaľ bez tejto poslaneckej skúsenosti. Svoje posty obhájili všetci traja kandidáti v obvode Skalica, v obvode Galanta to je šesť zo siedmich. Dvaja z piatich poslancov budú pokračovať v obvodoch Senica a Piešťany. V zostave deviatich poslancov sú z predchádzajúceho zastupiteľstva v obvode Trnava dvaja a v obvode Hlohovec je len jeden pôvodný z troch poslancov.