Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Prezidentské voľby

B. Bugár: Byť prezidentským kandidátom koalície si neviem predstaviť

Na snímke predseda strany Most-Híd Béla Bugár počas tlačovej konferencie o svojej prezidentskej kampani 24. septembra 2018 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Smer-SD a SNS ešte svojich kandidátov do budúcoročných volieb neoznámili. Most-Híd pred pár mesiacmi prejavil záujem dohodnúť sa na spoločnom kandidátovi, u partnerov s tým neuspel.

Bratislava 3. januára (TASR) - Líder Mosta-Híd Béla Bugár si nevie predstaviť, že by mohol byť spoločným prezidentským kandidátom koaličných strán. Smer-SD a SNS ešte svojich kandidátov do budúcoročných volieb neoznámili. Most-Híd pred pár mesiacmi prejavil záujem dohodnúť sa na spoločnom kandidátovi, u partnerov s tým neuspel.

„Hovorili sme, že je takáto možnosť, ale nedohodli sme sa, tak každá strana dáva svojho,“ pripomína a dodáva, že si nevie predstaviť Smer-SD bez vlastného kandidáta. „Viete si predstaviť, že najsilnejšia parlamentná strana dnes nepostaví vlastného kandidáta? Ja nie. To si nemôžu dovoliť,“ poznamenal v rozhovore pre TASR.

Obáva sa, že vzhľadom na vysoký počet kandidátov sa môže v druhom kole volieb objaviť extrém. „Môže sa. Napríklad (Štefan-pozn. TASR) Harabin je v prieskumoch vysoko. A to je človek s extrémnymi názormi. Ale rozhodujú ľudia,“ uviedol Bugár, ktorý sa podľa vlastných slov usiluje dostať do druhého kola.

Ak by v prezidentských voľbách uspel, musel by skončiť so stranou. V Moste-Híd podľa Bugára diskutujú aj o tom, kto by ho na čele strany nahradil. O menách nehovorí, ale bol by to niekto z dnes už známych tvárí. „Hovoríme o tom, ale tam ešte nie sme. Ak by došlo k úspechu, bude dosť času na zvolenie predsedu. To nemôže byť neznámy človek. To musia byť ľudia, ktorí sú známi, aj v exekutívnych funkciách,“ doplnil.