Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prezidentské voľby

VIDEO: M. Šefčovič sa obáva nižšej účasti, politikov v centrále nečaká

Na snímke kandidát na prezidenta Maroš Šefčovič po príchode do svojej volebnej centrály po 2. kole prezidentských volieb v Bratislave 30. marca 2019. Foto: TASR - Martin Baumann

Rovnako ako po prvom kole volieb bude Šefčovič tráviť volebnú noc s rodinou a priateľmi.

Bratislava 30. marca (TASR) - Prezidentský kandidát Maroš Šefčovič sa obáva, že účasť v druhom kole prezidentských volieb môže byť nižšia ako v prvom. Povedal to vo svojej volebnej centrále v jednom z bratislavských hotelov krátko pred 22.00 h, keď prvýkrát predstúpil pred novinárov.

"Veľmi dúfam, že sa mýlim, pretože posledné dni sme veľmi apelovali na to, aby čo najviac ľudí prišlo prezidenta voliť. Čím vyššia účasť, tým vyššia legitimita," poznamenal eurokomisár. Výsledky si zatiaľ odhadnúť netrúfol, ovplyvní ich podľa neho najmä účasť.



Rovnako ako po prvom kole volieb bude Šefčovič tráviť volebnú noc s rodinou a priateľmi. "Samozrejme, keď budeme mať tie čísla, tak či už dnes, alebo zajtra sa s predstaviteľmi strany Smer-SD skontaktujeme," avizoval.

Náladu vo volebnej centrále Šefčovič označil ako "fajn". Pripomenul, že majú za sebou mimoriadne intenzívne týždne. Váži si však, ako ľudia na Slovensku pristupujú k prezidentským voľbám pokojne a kultivovane. "Aj týmito voľbami vyšleme veľmi silnú vizitku, že sme skvelá krajina," myslí si.