Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prezidentské voľby

Polícia doposiaľ nezaznamenala žiaden incident v súvislosti s voľbami

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Michal Svítok

Predseda štátnej volebnej komisie Eduard Bárány pripomenul, že policajné hliadky nemôžu stáť pred každou volebnou miestnosťou.

Bratislava 30. marca (TASR) - Pokojný priebeh druhého kola prezidentských volieb potvrdila aj polícia. Podľa hovorcu Prezídia Policajného zboru SR Michala Slivku nezaznamenali žiadne incidenty a doposiaľ nebolo podané žiadne trestné oznámenie ani oznámenie o priestupku.

"V uliciach je 6513 policajtov, či už operatívnych pracovníkov alebo pracovníkov špeciálnych útvarov alebo poriadkovej polície, ktorí sa okrem iného venujú aj priebehu volieb," doplnil Slivka.

Predseda štátnej volebnej komisie Eduard Bárány pripomenul, že policajné hliadky nemôžu stáť pred každou volebnou miestnosťou. "Je na zvážení vedenia policajného zboru, kde rozmiestnia vo volebný deň svoje sily. Tých niekoľko tisíc policajtov pochopiteľne nebude stáť pred každou volebnou miestnosťou, ale predovšetkým sú v blízkosti budov, kde je viac volebných miestností, kde možno z nejakých dôvodov pokladajú za vhodné, aby bola možno aj viditeľná ich prítomnosť," priblížil.