Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Prezidentské voľby

Priebeh volieb je pokojný,prijaté podnety nie sú podľa Chmelovej vážne

Na snímke Eva Chmelová Foto: TASR/Martin Baumann

Pokojný priebeh volieb bez incidentov opätovne potvrdil aj hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

Bratislava 30. marca (TASR) - Druhé kolo volieb prezidenta SR je aj naďalej pokojné, bez akýchkoľvek rušivých podnetov. Potvrdila to riaditeľka odboru volieb, referenda a politických strán na ministerstve vnútra Eva Chmelová. Štátna volebná komisia podľa nej doteraz riešila desiatky prijatých podnetov.

"Zatiaľ to však boli podnety zamerané na spôsob hlasovania vo volebných miestnostiach, na správanie volebných komisií alebo otázky, ktoré smerovali k ubezpečeniu sa, že voľby sú organizované takým spôsobom, že ich výsledkom bude možné dôverovať. Napríklad, ako je zamedzené dvojitému hlasovaniu a pod.," priblížila Chmelová s tým, že sa nedeje nič vážne, čo by smerovalo k nejakému podozreniu, že by výsledky volieb mali byť nejakým spôsobom znehodnotené alebo zmanipulované.

Pokojný priebeh volieb bez incidentov opätovne potvrdil aj hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. "V uliciach je 6513 policajtov, či už operatívnych pracovníkov, alebo pracovníkov špeciálnych útvarov alebo poriadkovej polície, ktorí sa okrem iného venujú aj priebehu volieb," priblížil.