Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Prezidentské voľby

Prvovolička na Záhorí dostala k narodeninám hlasovací lístok

V Závode na Záhorí odvolila v sobotňajšom druhom kole volieb prezidenta SR aj najmladšia obyvateľka obce s voličským právom. Romana Valentová ho získala v sobotu a ešte pred popoludňajšou oslavou svojich 18. narodenín si prvýkrát vyskúšala, aké je to voliť. Na snímke prvovolička Romana Valentová z obce Závod na Záhorí, ktorá v sobotu, v deň druhého kola prezidentských volieb dosiahla 18 rokov a tým aj právo voliť, počas hlasovania v druhom kole prezidentských volieb v obci Závod 30. marca 2019. Foto: TASR - Erik Máder

Volebné miestnosti v sobotňajšom druhom kole volieb prezidenta SR sú otvorené do 22. h. Volebné právo má viac ako 4,45 milióna občanov žijúcich na Slovensku a v zahraničí.

Závod 30. marca (TASR) – V Závode na Záhorí odvolila v sobotňajšom druhom kole volieb prezidenta SR aj najmladšia obyvateľka obce s voličským právom. Romana Valentová ho získala v sobotu a ešte pred popoludňajšou oslavou svojich 18. narodenín si prvýkrát vyskúšala, aké je to voliť.

V tom, koho podporí, mala jasno. Rovnako jasnú predstavu má i tom, prečo je dôležité zúčastniť sa na prezidentských voľbách. "Tieto voľby sú dôležité pre to, aby sa niečo v tejto krajine zmenilo," zdôraznila.

Nová hlava štátu by mala mať podľa študentky tretieho ročníka Obchodnej akadémie v Bratislave najčistejšie úmysly, schopnosť dôstojne a správne reprezentovať krajinu a snažiť sa jej maximálne pomôcť. "Verím, že osoba, ktorú si ľudia zvolia, dokáže oprávnenosť tejto voľby," dodala Romana.

V Závode je priebeh volieb pokojný, podľa členov jednej z dvoch okrskových volebných komisií voliči prichádzajú, no rekordnú účasť v sobotu, počas ktorej aj na strednom Záhorí teplota pri bezoblačnej oblohe vystúpila na 18 stupňov, nezaznamenajú. V obci má hlasovacie právo 2369 voličov.

Volebné miestnosti v sobotňajšom druhom kole volieb prezidenta SR sú otvorené do 22. h. Volebné právo má viac ako 4,45 milióna občanov žijúcich na Slovensku a v zahraničí. Svojimi hlasmi zvolia v poradí piateho prezidenta novodobej SR.