Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Prezidentské voľby

Druhé kolo prezidentských volieb bolo na hornej Nitre bez incidentov

Ilustračné foto. Foto: TASR/Oliver Ondráš

Zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Bánovciach nad Bebravou Emília Kšiňanová odhadla, že účasť v druhom kole prezidentských volieb bola v okrese nižšia ako pri prvom kole.

Prievidza/Bánovce nad Bebravou 30. marca (TASR) - Voľby novej hlavy štátu boli na hornej Nitre pokojné a bez incidentov. Pre TASR to potvrdili okresné volebné komisie v Prievidzi a Bánovciach nad Bebravou.

"Nemali sme hlásené priestupky či problémy z okrskov. Členovia okresnej volebnej komisie v Prievidzi navštívili počas dňa 29 okrskov, a to v okrese Prievidza," priblížila zapisovateľka komisie Jana Mendelová. Informáciu o možnej voličskej účasti nemala podľa nej komisia k dispozícii.

"Nedostali sme žiadne podnety, voľby boli bez incidentov. Členovia okresnej volebnej komisie navštívili zhruba 90 percent okrskov v Bánovskom okrese," povedala zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Bánovciach nad Bebravou Emília Kšiňanová. Zároveň odhadla, že účasť v druhom kole prezidentských volieb bola v okrese nižšia ako pri prvom kole.

V obvode Prievidza, kam okrem okresu Prievidza spadá i okres Partizánske, mohli svoj hlas voliči odovzdať v 190 volebných okrskoch. V obvode Bánovce nad Bebravou bolo 62 okrskov.