Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Prezidentské voľby

Štátna volebná komisia prijala zatiaľ niekoľko desiatok podnetov

Ilustračná snímka. Foto: TASR Dano Veselský

Bárány zopakoval, že komisia pôjde do terénu v obmedzenom rozsahu.

Bratislava 30. marca (TASR) - Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán prijala doposiaľ niekoľko desiatok podnetov v súvislosti s druhým kolom volieb prezidenta SR. Týkajú sa predovšetkým usmernenia vo volebných miestnostiach. Potvrdil to jej predseda Eduard Bárány.

Podnety postupne komisia preberá. "Prednosť majú tie, ktoré sa týkajú situácií v jednotlivých volebných miestnostiach, ktoré si vyžadujú relatívne rýchlu reakciu, usmernenie, vysvetlenie," uviedol Bárány s tým, že ide o bežné podnety, ktoré sa týkajú každých volieb. "Možno tie závažnejšie, ktoré však nie sú súrnymi, prídu na rokovanie až počas ďalších týždňov," doplnil.

Bárány zopakoval, že komisia pôjde do terénu v obmedzenom rozsahu. "Niektorí z členov štátnej komisie navštívia niektoré okrskové, prípadne okresné volebné komisie, kde sa stretnú s členmi týchto komisií, podajú im informácie," priblížil. Štátna volebná komisia dohliada na priebeh volieb a zabezpečuje voľby po organizačnej a technickej stránke.