Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prezidentské voľby

Vo Vrakuni odvolil 91-ročný J. Vaškeba, neúspešný kandidát na poslanca

Na snímke 91-ročný volič Jozef Vaškeba vhodil obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky počas 2. kola prezidentských volieb 30. marca 2019 vo volebnej miestnosti v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Foto: TASR - Ivan Kríž

V minulosti od roku 1947 pracoval v Komisii pre dislokáciu pre umiestnenie kancelárií, bol aj učiteľom.

Bratislava 30. marca (TASR) – V škole na Rajčianskej ulici v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa v sobotu vo voľbách prezidenta odvolil aj 91-ročný Jozef Vaškeba. Tento dôchodca sa mediálne zviditeľnil, keď v minulom roku vo svojom úctyhodnom veku neúspešne kandidoval v novembrových komunálnych voľbách za poslanca Vrakune.

"Voliť chodím pravidelne od svojich 18 rokov. Pokladám to za svoju občiansku povinnosť, tak som bol vychovávaný svojimi rodičmi, aby som sa aktívne zúčastňoval ako občan na chode štátu," povedal pre TASR Vaškeba. V prvom kole volil rovnako ako aj dnes toho istého kandidáta či kandidátku.

Svoje 92. narodeniny oslávi rodák z Levoče tento rok v máji. V minulosti od roku 1947 pracoval v Komisii pre dislokáciu pre umiestnenie kancelárií, bol aj učiteľom. V 70. rokoch pracoval na ministerstve pôdohospodárstva bývalej ČSSR ako riaditeľ hospodárskej správy. Štyri roky pôsobil v Komisii pre pôdohospodárstvo v Moskve.

Cez druhú svetovú vojnu počas SNP zachránil skupinu 40 slovenských vojakov v okrese Levoča. Pred istou smrťou ich zachránil tak, že vojakov pred nemeckým guľometným hniezdom na križovatke v Spišskom Štvrtku bezpečne previedol cez lesnú cestičku, ktorú poznal.