Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Prezidentské voľby

Volebné schránky v bratislavskom Lamači plnia prvé hlasovacie lístky

Volička vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky počas 2. kola prezidentských volieb vo volebnej miestnosti v Trenčianskych Stankovciach, 30. marca 2019. Foto: TASR

Voliči môžu v druhom kole volieb prezidenta SR hlasovať do 22.00 h. Hlasuje sa v 5940 okrskoch, ktoré vytvorilo 2926 obcí.

Bratislava 30. marca (TASR) – V sobotu o siedmej hodine začali spolurozhodovať o mene piateho prezidenta SR i v bratislavskom Lamači. Preferovanému kandidátovi na post hlavy štátu odovzdávajú voliči hlas v priestoroch základnej školy, kde sa nachádzajú volebné miestnosti všetkých šiestich volebných okrskov v mestskej časti.

Medzi prvými bola vo volebnej miestnosti aj pani Daniela. "Od prezidenta očakávam profesionalitu a to, že jeho komunikácia prispeje k tomu, aby atmosféra v spoločnosti nebola natoľko vyhrotená, ako je tomu teraz," ozrejmila očakávania od novej hlavy štátu.

Morálnu integritu aj vzor pre druhých by mal stelesňovať človek na poste najvyššieho ústavného činiteľa podľa pána Slavomíra. "Verím, že svoj úrad a kompetencie, ktoré má, bude vykonávať naozaj profesionálne," uviedol pre TASR.

Voliči môžu v druhom kole volieb prezidenta SR hlasovať do 22.00 h. Hlasuje sa v 5940 okrskoch, ktoré vytvorilo 2926 obcí. Hlasovacie právo má 4,45 milióna Slovákov, ktorí žijú na Slovensku i v zahraničí.