Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Bugár: Políciu a vyšetrovateľov treba nechať pracovať

Na archívnej snímke predseda strany Most - Híd Béla Bugár. Foto: TASR - Dano Veselský

Je rád, že nastal posun. Strana to viac komentovať nemieni, vyšetrovaniu to totiž podľa nej nepomáha.

Bratislava 27. septembra (TASR) - Políciu a vyšetrovateľov treba nechať pracovať a nespochybňovať ich prácu. V reakcii na zadržanie podozrivých v prípade vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej to uviedol predseda Mosta-Híd Béla Bugár. Je rád, že nastal posun. Strana to viac komentovať nemieni, vyšetrovaniu to totiž podľa nej nepomáha. "Politizácia je to, čo tento prípad nepotrebuje," zdôraznil Most-Híd.

Kuciak bol investigatívny novinár v redakcii spravodajského webu Aktuality.sk. Kuciaka a jeho snúbenicu zavraždili 21. februára v ich dome vo Veľkej Mači výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Prokurátor nedávno uviedol, že dvojnásobná úkladná vražda súvisela s Kuciakovou prácou.


Polícia vo štvrtok ráno zadržala osoby podozrivé z násilnej trestnej činnosti, má to súvisieť s vraždou. Bližšie informácie nechce poskytovať, aby nedošlo k mareniu vyšetrovania. Ani generálna prokuratúra sa nechce bližšie vyjadrovať k procesným úkonom a žiada novinárov o zdržanlivosť pri informovaní.

Pre políciu a dozorujúceho prokurátora plynie od štvrtka rána 48-hodinová lehota na podanie návrhu na väzobné stíhanie. Sudca bude mať od podania návrhu 72 hodín na rozhodnutie, či podozrivých pošle do väzy. O prípadnom väzobnom stíhaní by mal teda sudca pre prípravné konanie rozhodnúť najneskôr do pondelka 1. októbra. Právny zástupca rodiny Kuciakovcov Daniel Lipšic vyzýva verejnosť, aby mala dôveru k doterajším výsledkom vyšetrovania.