Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Súd s obvineným v prípade vraždy Kuciaka za podvod na daniach odročili

Na snímke uprostred obžalovaný Zoltán A. v sprievode členov Zboru justičnej a väzenskej stráže prichádza na súdne pojednávanie v trestnej veci skrátenia dane a poistného pred súdnym pojednávaním na Okresnom súde Bratislava V. 17. októbra 2018. Obžalovaný je zadržiavaný aj v kauze zavraždenia novinára Jána Kuciaka. Foto: TASR/Jakub Kotian

Sudkyňa OS z dôvodu neprítomnosti jedného z obžalovaných stanovila nový termín súdneho pojednávania na 3. decembra.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Zoltána A., jedného z obvinených v prípade vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, v stredu priviedli členovia Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) na pojednávanie na Okresný súd (OS) Bratislava V.

Obvinený z vraždy čelí tiež obžalobe z trestného činu krátenia dane a poistného vo veľkom rozsahu. V tomto prípade mu hrozí sedem až dvanásť rokov odňatia slobody. Podľa portálu dlznik.sk má Zoltán A. nedoplatok na daniach vo výške viac ako jeden milión eur. Spolu s ním čelí obžalobe aj Ján M. Obžalovaného Zoltána A. na súd eskortovali policajti, Ján M. sa nedostavil.

Sudkyňa OS z dôvodu neprítomnosti jedného z obžalovaných stanovila nový termín súdneho pojednávania na 3. decembra.

Zoltán A. bol v prípade vraždy Jána Kuciaka označený za sprostredkovateľa medzi objednávateľkou a vykonávateľom skutku. Ako jediný zo štvorice obvinených má spolupracovať s políciou. Práve on označil za objednávateľa vraždy kontroverzného podnikateľa Mariana K., ktorý je v súčasnosti väzobne stíhaný v inom prípade.