Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek

SEKCIA: Vražda novinára J. Kuciaka

Stovka osobností podporuje novinárov a apeluje na vyšetrenie vraždy

Zároveň vyjadrujú úprimnú sústrasť rodinám, priateľom a kolegom investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Rodina Vadalovcov sa objavila v zatykači pre pašovanie kokaínu

Kuciak píše, že na východe Slovenska, vo vzájomnej koordinácii a spolupráci, fungujú zástupcovia štyroch rodín z prostredia talianskej Kalábrie, rodiska 'Ndranghety.,aktualizované 

Českú novinárku stráži polícia, spolupracovala s Jánom Kuciakom

Polícia vyhodnotila, že v ohrození by mohol byť aj život českej novinárky a preto ju stráži.

Spojené štáty odsúdili zabitie slovenského investigatívneho novinára

Jána Kuciaka (27) našli v nedeľu spoločne s jeho snúbenicou zastrelených v ich dome vo Veľkej Mači v okrese Galanta.

V Nitre a Šali si uctili pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej

K študentom sa postupne pridali aj ďalší ľudia, ktorí na pamiatku zavraždených obetí v tichosti zapaľovali sviečky.

V piatok sa uskutoční pietny sprievod za J. Kuciaka a M. Kušnírovú

Zvolávateľmi sú Peter Nagy a Katarína Nagy Pazmany, ktorí Kuciaka osobne poznali. Pochod sa začne na bratislavskom Hviezdoslavovom námestí.

Premiér R. Fico sa stretol s 19 šéfredaktormi mienkotvorných médií

Premiér SR opakovane ubezpečil šéfredaktorov, že vláda rešpektuje úlohu médií v slovenskej spoločnosti a vníma slobodu tlače ako nezastupiteľnú súčasť demokratického zriadenia.

Spolok slovenských spisovateľov ostro odsudzuje vraždu J. Kuciaka

Vedenie Spolku slovenských spisovateľov (SSS) a redakcia Literárneho týždenníka súcitia s pozostalými a vyjadrujú hlbokú úprimnú sústrasť rodinám oboch mladých ľudí.

Spojené kráľovstvo ponúklo pomoc pri vyšetrovaní vraždy J. Kuciaka

Z vraždy novinára sú britskí zástupcovia šokovaní a smutní a vyjadrujú rodinám a priateľom mladého páru úprimnú sústrasť.

Fico odmieta v prípade vraždy politikárčenie, vyzýva na zomknutie sa

Keďže prípad môže mať dosah do zahraničia, strážcovia zákona na jeho objasnení spolupracujú s Českou republikou, Talianskom či Europolom. ,aktualizované 

Opozícia: Spúšťame petíciu za odstúpenie R. Kaliňáka a T. Gašpara

Podávam ruku každému politikovi vládnej koalície, ktorý má úprimný záujem objasniť prípady, v ktorých sa skrýva objednávateľ vraždy. Povedal podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak. ,aktualizované 

ZÁZNAM: TK premiéra R. Fica, ministra R. Kaliňáka a T. Gašpara

Sledujte záznam TK.,aktualizované 

KDH vyzýva Fica a Kaliňáka, aby pre vraždu novinára odstúpili

KDH dodáva, že v tomto štádiu poznania skutočností týkajúcich sa brutálneho činu úkladnej vraždy je vyvodenie politickej zodpovednosti u týchto dvoch osôb absolútne nevyhnutné.

UKF, na ktorej Kuciak študoval, vyjadrila rozhorčenie nad jeho vraždou

Ján Kuciak bol absolventom katedry žurnalistiky a Martina Kušnírová zasa absolventkou katedry archeológie FF UKF v Nitre.,aktualizované 

Juncker odkázal, že je šokovaný vraždou mladého slovenského novinára

Uviedol to hovorca šéfa exekutívy EÚ Alexander Winterstein na úvod pravidelného stretnutia s novinármi.

Gymnázium v Bytči vyvesilo čiernu zástavu na pamiatku Jána Kuciaka

Riaditeľka gymnázia Slavka Sitarčíková povedala o zosnulom, že bol veľmi skromný, svedomitý, čestný a veľmi dobrosrdečný.

Asociácia hovorcov je znepokojená z vraždy Kuciaka a Kušnírovej

Členovia Asociácie hovorcov Slovenska (AHS) zároveň vyzývajú orgány činné v trestnom konaní, aby zabránili takýmto bezprecedentným zločinom na novinároch.

I. Macejková: Smrť dvoch mladých ľudí je bezprecedentným činom

Je nepredstaviteľné, že v dnešnej dobe sme svedkami takýchto skutkov, vyhlásila predsedníčka Ústavného súdu SR, Ivetta Macejková.

Zavraždený novinár riešil prepojenie talianskej mafie a politiky

'Ndrangheta je údajne najmocnejšou mafiánskou skupinou v Taliansku. Policajný európsky úrad Europol skupinu priradil k najbohatším a najmocnejším zločineckým organizáciám na celom svete vôbec.

Spisovateľská organizácia PEN je zdesená vraždou novinára

Na vraždu novinára a jeho priateľky reagovala aj Konfederácia odborových zväzov SR.

Predseda BSK Juraj Droba vyzýva premiéra na vyhlásenie štátneho smútku

Smrť novinára Kuciaka a jeho priateľky podľa Drobu hlboko otriasla celou spoločnosťou a ohlas mala aj v zahraničných médiách.

Predstaviteľ OBSE pre slobodu médií odsúdil vraždu Jána Kuciaka

Predstaviteľ Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE) pre slobodu médií Harlem Désir vyzval úrady, aby prípad riadne, rýchlo a transparentne vyšetrili.

Premiér Robert Fico sa stretol s vedením Ringier Axel Springer

Pod spoločnosť Ringier Axel Springer patrí aj portál Aktuality.sk, ktorého investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho priateľku zavraždili.

ŽITNÝ: Úkladná vražda J. Kuciaka tvrdo relativizuje desivosť 90. rokov

Bezpečnostný analytik Žitný uviedol, že je ťažké si po takmer tridsiatich rokoch novinárskych skúseností pripustiť myšlienku, že na Slovensku existuje niekto, kto je schopný siahnuť na život novinára.

Zväz nemeckých novinárov požaduje objasniť okolnosti vraždy J. Kuciaka

Polícia našla v nedeľu vo Veľkej Mači telá novinára Kuciaka a jeho priateľky. Policajný prezident T. Gašpar v informoval, že príčinou ich smrti boli pravdepodobne strelné poranenia hrudníka a hlavy.

Desiatky ľudí si v Prahe i Brne uctili pamiatku zavraždeného Kuciaka

Pietne zhromaždenia zorganizovali ľudia spontánne cez sociálne siete.

Reakcie politikov na vraždu investigatívneho novinára Jána Kuciaka

Policajný prezident Tibor Gašpar informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy boli pravdepodobne príčinou smrti investigatívneho novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky.,aktualizované 

Vražde slovenského novinára sa podrobne venovali aj svetové médiá

Zahraničné médiá podrobne citovali vyhlásenia slovenských politikov a informujú o i o osobe slovenského podnikateľa Mariána Kočnera, o ktorého aktivitách reportér dlhodobo písal.,aktualizované 

J. Ivor: Verzia, že vražda Kuciaka súvisela s prácou, je najsilnejšia

Bývalý šéf slovenských vyšetrovateľov, vysokoškolský pedagóg a právnik, Jaroslav Ivor reagoval na vraždu mladého žurnalistu.

Reakcie zahraničia na vraždu slovenského novinára

V živote by mi nenapadlo, že sa niečo podobné môže v roku 2018 na Slovensku stať. Násilie proti novinárom úplne odsudzujem. Povedal český premiér v demisii Andrej Babiš. ,aktualizované 

FOTO a VIDEO:GAŠPAR: Motívom vraždy bola zrejme investigatíva novinára

Vláda vypísala odmenu milión eur za informácie o páchateľovi vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej. Správu priebežne AKTUALIZUJEME.,aktualizované 

TASR odsudzuje vraždu J. Kuciaka ako útok na podstatu demokracie

Ak sa potvrdí, že motívom vraha bola investigatívna práca novinára, je to zároveň zákerný útok na samotnú podstatu demokracie a slobody slova na Slovensku, uvádza TASR.

Syn zabitej maltskej novinárky: Vražde Jána Kuciaka sa dalo zabrániť

Caruanovú Galiziovú, známu 53-ročnú investigatívnu novinárku, blogerku a ostrú kritičku maltskej vlády, zabila vlani 16. októbra bomba uložená v jej aute a odpálená počas jazdy.

ČIŽNÁR: Ak J. Kuciaka zavraždili pre prácu, rozpútam tu peklo

Novinárov zároveň Čižnár vyzval, že ak majú čo i len náznaky, že pre svoju prácu čelia vyhrážkam, majú na generálnej prokuratúre dvere otvorené.,aktualizované 

Fico:Vláda vypisuje odmenu milión eur za informácie k vražde J.Kuciaka

Vraždu dvoch mladých ľudí, tak ako všetky podobné prípady, je podľa R. Fica potrebné čo najskôr vyšetriť, odhaliť jej páchateľov a potrestať ich.,aktualizované 

A. KISKA: Chladnokrvná vražda mladých ľudí musí byť potrestaná

Prezident SR vyjadruje úprimnú sústrasť príbuzným, priateľom, známym a kolegom zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej.

Pre vraždu novinára sa schádza Čižnár, Kaliňák, Gašpar, Šafárik a Fico

Policajný prezident Tibor Gašpar informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy, boli pravdepodobne príčinou smrti novinára portálu Aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky.

A. Danko odsudzuje vraždu novinára J. Kuciaka a jeho priateľky

Policajný prezident Tibor Gašpar informoval, že strelné poranenia hrudníka, resp. hlavy boli pravdepodobne príčinou smrti investigatívneho novinára portálu aktuality.sk Jána Kuciaka a jeho priateľky.