Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Atlétický tréner Skafidas dostal doživotný dištanc

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dištanc sa vzťahuje na obdobie, počas ktorého pôsobil ako osobný tréner britskej šprintérky Bernice Wilsonovej.

Londýn 16. marca (TASR) - Britská antidopingová agentúra (UKAD) potrestala doživotným dištancom pôsobenia v športe bývalého atletického trénera Georgea Skafidasa, ktorý porušil deväť pravidiel.

Dištanc sa vzťahuje na obdobie, počas ktorého pôsobil ako osobný tréner britskej šprintérky Bernice Wilsonovej. Wilsonová sa v minulom roku vrátila na atletické dráhy po štvorročnom zákaze činnosti, keď ju počas pretekov v roku 2011 pozitívne testovali na testosterón a clenbuterol. Pri vyšetrovaní sa zistilo, že Skafidas napomáhal šprintérke s dopingom aj počas trestu, keď jej aj naďalej podával zakázané látky. Vo februári 2015 ju opäť prichytili na dopingovej kontrole, tentoraz za klomifén.

Skafidas zatajil oznámenie o dopingovej kontrole tak, že skrýval oznámenie pre Wilsonovú, zatiaľ čo jej podal falošnú správu. "Tento prípad nie je znepokojujúci len z hľadiska dôvery atlétky smerom ku Skafidasovi, ale v konečnom dôsledku zničil Wilsonovej kariéru," povedala prezidentka UKAD Nicole Sapsteadová.