Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

CAS predĺžil maratónkyni Jeptoovej dištanc na štyri roky

Kenská atlétka Rita Jeptoová bozkáva trofej po víťazstve v kategórii žien na 118. ročníku Bostonského maratónu 21. apríla 2014 v Bostone. Foto: TASR/AP

Jeptoová prišla o víťazstvo na maratóne v Bostone v roku 2014, ako aj o všetky výsledky, finančné bonusy a štartovné čiastky od 17. apríla 2014.

Lausanne 26. októbra (TASR) - Športový arbitrážny súd (CAS) zdvojnásobil dopingový dištanc kenskej atlétky Rity Jeptoovej na štyri roky. V stredu o tom informovala agentúra AP.

Jeptoová prišla o víťazstvo na maratóne v Bostone v roku 2014, ako aj o všetky výsledky, finančné bonusy a štartovné čiastky od 17. apríla 2014. Už predtým ju zbavili triumfu na maratóne v Chicagu 2014.

CAS tak potvrdil rozhodnutie Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) o predĺžení trestu, ktorého pôvodná dĺžka by vypršala tento týždeň. Príslušná komisia uviedla, že Jeptoová bezpochyby užívala zakázanú látku EPO ako súčasť pripravenej schémy s lekárom. Kritizovali ju za obštrukcie a nesúčinnosť pri vyšetrovaní.