Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Atletika

Atletika: Charfreitag získal trénerskú licenciu 3. stupňa

Na snímke tréner slovenského kladivára Marcela Lomnického Libor Charfreitág počas kvalifikácie mužov na OH v brazílskom Riu de Janeiro v stredu 17. augusta 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Majster Európy z Barcelony 2010 v rámci procesu získavania licencie napísal aj záverečnú prácu, v ktorej sa venoval príprave na vrcholné podujatie atletickej sezóny.

Bratislava 20. mája (TASR) - Bývalý slovenský kladivár Libor Charfreitag získal trénerskú licenciu 3. stupňa z piatich možných. Záverečné skúšky zložil na KTVŠ FF UMB v Banskej Bystrici.

Majster Európy z Barcelony 2010 v rámci procesu získavania licencie napísal aj záverečnú prácu, v ktorej sa venoval príprave na vrcholné podujatie atletickej sezóny. "S Liborom sme sa po skúške zhodli, že v jeho záverečnej práci je veľa zaujímavých podnetov, ktoré by bolo dobré v budúcnosti odprezentovať mladým slovenským atlétom a ich trénerom," konštatoval pre web Slovenského atletického zväzu (SAZ) šéftréner Martin Pupiš, ktorý bol súčasťou skúškovej komisie.