Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

JBL JUMP FEST v Košiciach privíta aj Volka a Forsterovú

Slovenský šprintér Ján Volko počas rozbehu na 100 metrov na XXXII. letných olympijských hrách v Tokiu v sobotu 31. júla 2021. V záverečnom siedmom rozbehu obsadil siedme miesto časom 10,40 sekundy a nepostúpil do semifinále. Foto: FOTO TASR - Michal Svítok

Mládežnícke súťaže sú na programe od stredy 8. septembra od 8:30 do štvrtka 9. septembra do 14:00.

Košice 6. septembra (TASR) – Košický JBL JUMP FEST privíta z popredných slovenských atlétov Jána Volka a Viktóriu Forsterovú. Priamo v centre mesta pri Dóme sv. Alžbety sa bude v diaľke, trojskoku v šprintoch a na prekážkarskej trati súťažiť v hlavnom programe 9. septembra.

Na 6. ročník bude môcť prísť aj tisíc divákov, ktorí splnia stanovené podmienky súvisiace s pandémiou koronavírusu. Väčšina podujatia bude patriť mládeži, no na záver sezóny pricestujú aj zahraniční atléti. Finalistka tohtoročného juniorského šampionátu v Nairobi Forsterová bude v behu na 60 yardov súperiť predovšetkým s Jamajčankou Shashalee Forbesovou, striebornou z krátkej štafety z olympiády v Riu de Janeiru 2016. Na rovnakej trati sa predstaví v mužskej kategórii aj Volko.

Mládežnícke súťaže sú na programe od stredy 8. septembra od 8:30 do štvrtka 9. septembra do 14:00. Hlavný program sa bude konať vo štvrtok od 16.30.