Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Prezídium ruskej atletiky rezignovalo

Šéf Ruskej antidopingovej agentúry (RUSADA) Jurij Ganus drží knihu medzinárodných štandardov na tlačovej konferencii v Moskve 27. decembra 2019. RUSADA poslala Svetovej antidopingovej agentúre (WADA) oficiálny nesúhlas s trestom za manipuláciu dát z moskovského laboratória. Foto: TASR/AP

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pozastavila Rusku členstvo v roku 2015 po sérii dopingových škandálov.

Moskva 3. februára (TASR) - Prezídium Ruskej atletickej federácie v pondelok rezignovalo a kompetencie do mimoriadneho volebného valného zhromaždenia odovzdalo pracovnej skupine Ruského olympijského výboru (ROK).

"Kríza v atletike trvá päť rokov, čo je príliš dlhé obdobie. Našim cieľom je urýchlene normalizovať spoluprácu so svetom. Musíme prijať ďalšie antidopingové opatrenia a zabezpečiť, aby naši športovci mohli súťažiť na medzinárodných podujatiach," citovala agentúra TASS ministra športu Olega Matycina. Mimoriadne valné zhromaždenie je naplánované na 28. februára.

Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pozastavila Rusku členstvo v roku 2015 po sérii dopingových škandálov.