Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Projekt výstavby atletických štadiónov na Slovensku pokročil

Na snímke Peter Korčok. Foto: TASR - Dušan Hein

Košický samosprávny kraj chce začať s výstavbou 400-metrového osemdráhového štadióna priamo v Košiciach na budúci rok.

Bratislava 11. júna (TASR) - Projekt výstavby a rekonštrukcie atletických štadiónov na Slovensku pokročil. Výkonný výbor Slovenského atletického zväzu (VV SAZ) na stredajšom zasadnutí v Košiciach konštatoval, že sa podarilo dosiahnuť dohodu ohľadne štadióna v Spišskej Novej Vsi. Košický samosprávny kraj zároveň jednoznačne deklaroval, že sa pustí do výstavby osemdráhového 400-metrového oválu na Popradskej ulici v Košiciach.

"Teším ma, že v Spišskej Novej Vsi sa našla zhoda medzi miestnymi atletickými klubmi a mestom, aký objekt v rámci daných možností postaviť. Región Spiša, kde vyrástlo veľa špičkových atlétov, si dôstojný stánok zaslúži. Verím, že všetko dobre dopadne, pán primátor Bečarik vyjadril projektu šesťdráhového 400-metrového oválu s ôsmimi dráhami na rovinke maximálnu podporu," povedal prezident SAZ Peter Korčok pre portál atletika.sk.

Košický samosprávny kraj chce začať s výstavbou 400-metrového osemdráhového štadióna priamo v Košiciach na budúci rok. Vyhradil si na to 900-tisíc eur, vklad SAZ do tejto investície bude 400-tisíc eur. "Pán župan Trnka na pracovnom stretnutí s vedením SAZ vyhlásil, že má eminentný záujem postaviť toto športovisko, ktoré by malo byť súčasť Strednej športovej školy v Košiciach," informoval Korčok.

Vedenie zväzu sa ešte pred rokovaním výkonného výboru stretlo i s riaditeľom Medzinárodného maratónu mieru (MMM) v Košiciach Branislavom Koniarom, s ktorým prebrali návrhy organizátorov najvýznamnejších slovenských bežeckých podujatí, aby mohli na jeseň usporiadať svoje podujatia za dodržania bezpečnostných a hygienických opatrení v čo najširšom rozsahu s nie iba s s aktuálne povoleným počtom 1000 účastníkov. "Sme pripravení našim veľkým bežeckým podujatiam pomôcť," zdôraznil Korčok pre oficiálny web SAZ.

Výkonný výbor na košickom rokovaní schválil aj termínovú listinu na letnú sezónu 2020. V porovnaní s posledným návrhom v nej nie sú žiadne zmeny – domáci šampionát na dráhe sa uskutoční 29. a 30. augusta v Trnave, majstrovstvá SR jednotlivcov v mládežníckych kategóriách sú naplánované v septembri. "V prípade 55. ročníka mítingu P-T-S v Šamoríne zatiaľ platí dátum 12. september, ale vzhľadom na možnosť odvysielania podujatia v televízii je ešte možný presun o deň skôr. Definitíva by mala padnúť do jedného mesiaca,“ vysvetlil šéf atletického zväzu.