Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Atletika

RUSAF povedie Jurčenko, chce vrátiť Rusov na medzinárodné súťaže

Šéf Ruskej antidopingovej agentúry (RUSADA) Jurij Ganus. Foto: TASR/AP

Ruskí atléti majú pozastavenú činnosť na súťažiach pod hlavičkou Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre dopingové škandály a predstavitelia RUSAF rezignovali.

Moskva 28. februára (TASR) - Novým šéfom Ruskej atletickej federácie (RUSAF) sa v piatok stal Jevgenij Jurčenko. Bol jediným kandidátom na funkciu, pretože predtým sa zvyšní traja uchádzači vzdali. Jurčenko sľúbil, že vráti ruskú atletiku na medzinárodnú scénu.

Ruskí atléti majú pozastavenú činnosť na súťažiach pod hlavičkou Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF) pre dopingové škandály a predstavitelia RUSAF rezignovali. Päťdesiatjedenročný Jurčenko pôsobil ako zástupca guvernéra v ruskej centrálnej oblasti Voronež. V súčasnosti je člen správnej rady štátnej spoločnosti pre výrobu lietadiel a predtým riadil ruský štátny telekomunikačný konglomerát. V rozhovore pre tlačovú agentúru TASS uviedol, že jednou z jeho hlavných priorít bude dať športovcom možnosť hrdo reprezentovať krajinu na medzinárodných súťažiach.