Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Volko ozdobil návrat na trať domácimi titulmi na 100 aj 200 m

Na archívnej snímke slovenský atlét Ján Volko v Trnave v sobotu 29. augusta 2020. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na dvojstovke popreháňal Volka predovšetkým Šimon Bujna z banskobystrickej Dukly. Volko zvíťazil časom 21,36 sekundy.

Trnava 30. augusta (TASR) - Slovenský šprintérsky rekordér Ján Volko sa cez víkend úspešne vrátil do súťažného diania. Návrat po 42-dňovej vynútenej pauze, ktorú si vyžiadalo menšie svalové zranenie v zadnej časti pravého stehna, ozdobil dvoma titulmi na 73. atletických majstrovstvách Slovenska. V sobotu triumfoval v Trnave v behu na 100 metrov, v nedeľu sa tešil na dvojnásobnej trati.

Dvadsaťtriročný Volko absolvoval na štadióne AŠK Slávia päť štartov, okrem individuálnych behov bol členom bronzového kvarteta klubu Naša atletika Bratislava v štafete 4x100 m. "Nebolo to úplne ideálne. Ťažko povedať, či to bolo spôsobené podmienkami alebo tou pauzou. Asi aj to dosť zaváži, celkovo som však spokojný. Prežil som to v zdraví a verím, že to bude ďalej dobré," povedal zverenec trénerského dua Naďa Bendová, Róbert Kresťanko.
Najlepší slovenskí šprintéri súčasnosti Ján Volko a Šimon Bujna po jednom z mnohých spoločných pretekov.
Foto: archív Š.B.

Na dvojstovke popreháňal Volka predovšetkým Šimon Bujna z banskobystrickej Dukly. Volko zvíťazil časom 21,36 sekundy. "Musel som bojovať, hlavne tú zákrutu som nebežal úplne rýchlo a ideálne. Ale podarilo sa to, naozaj to bol tesný boj, veľmi náročné podmienky. Klobúk dolu aj pred Šimonom, po štvorstovke bežal dve dvojstovky," uviedol Volko, ktorý si na rozcvičke pred rozbehom dvojstovky zvrtol členok, no vyviazol bez vážnejších následkov: "Asi mám na tomto šampionáte 'šťastie'."

Volko označil tohtoročné domáce majstrovstvá za svoje najťažšie v kategórii mužov: "Na ostatných šampionátoch som bol minimálne vo výbehu zo zákruty na čele, teraz to už naozaj bol taký boj. Musel som fakt zabrať, rozhodne som dnes musel ísť na krv. Chalani mali formu, vedel som, čoho sú schopní, permanentne sa zlepšovali. To je faktor, ktorý zaváži, mal som rešpekt zo súperov rovnako ako ho mám z každého súpera. Vedel som, že môžu bežať rýchlo, čo sa aj potvrdilo."