Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

VSE City run sa tentoraz pobeží virtuálne a so smelým cieľom

Ilustračná snímka. Foto: VSE CITY RUN

Jedno z najväčších charitatívno-športových podujatí na Slovensku odštartuje 6. júna a z dôvodu pretrvávajúcich pandemických opatrení bude mať virtuálnu formu.

Košice 4. júna (TASR) - Hlavným mottom 13. ročníka bežeckého podujatia VSE City run je "Beh, ktorý má dušu." Jedno z najväčších charitatívno-športových podujatí na Slovensku odštartuje 6. júna a z dôvodu pretrvávajúcich pandemických opatrení bude mať virtuálnu formu.

Organizátori, ktorí sa podieľajú aj na Medzinárodnom maratóne mieru, majú ambíciu nazbierať 400-tisíc kilometrov. Tento cieľ vychádza z analýzy športových aktivít a dát zozbieraných v aplikácii iWatt, ktorá bude opäť slúžiť na evidenciu zdolaných kilometrov. Zaujímavosťou je, že tentoraz nezvíťazí najrýchlejší, ale ten, kto od 6. do 20. júna zdolá najviac kilometrov. Osobitne sa budú vyhodnocovať zabehnuté kilometre, ale aj tie, ktoré účastníci zdolajú na bicykloch a pri turistike. Ak sa podarí splniť smelý cieľ, tak vďaka finančnému príspevku Východoslovenskej energetiky budú zaistené prostriedky na mesačnú prevádzku Linky dôvery Nezábudka, ktorá funguje pod gesciou Ligy za duševné zdravie. Na výzvu už zareagovalo viacero osobností slovenského športu. Kilometre chce pridať bývalý hokejista Ladislav Nagy, ale aj herečka Gabriela Marcinková či moderátor Peter "Šarkan" Novák. Zapojí sa aj držiteľ viacerých ultramaratónskych rekordov Peter Polák. Bezplatná registrácia je možná na oficiálnej stránke podujatia.