Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Austrálska prekážkarka Pearsonová ukončila kariéru

Na archívnej snímke Sally Pearsonová Foto: TASR/AP

V rozhovore pre austrálsku televíziu Pearsonová uviedla, že má za sebou množstvo zranení nohy a jej telo viac nedokáže znášať enormnú záťaž.

Sydney 6. augusta (TASR) - Austrálska prekážkarka Sally Pearsonová v utorok nečakane oznámila ukončenie kariéry vo veku 32 rokov. Olympijská víťazka na 100 m cez prekážky a dvojnásobná majsterka sveta uviedla ako dôvod pretrvávajúce zdravotné problémy. V uplynulých mesiacoch ju postihlo viacero zranení.

"Chcem vám všetkým oznámiť, že som sa rozhodla skončiť s atletikou. Bolo to dlhých 16 rokov. Moje telo sa rozhodlo nechať to tak a vybrať sa novým smerom," uviedla Pearsonová, ktorá získala zlato na OH 2012 v Londýne i na MS 2011 a 2017. Nebude tak obhajovať titul majsterky sveta v septembri v Dauhe, nepôjde ani na budúcoročné OH do Tokia. V roku 2011 ju vyhlásili za Atlétku roka IAAF.

V rozhovore pre austrálsku televíziu Pearsonová uviedla, že má za sebou množstvo zranení nohy a jej telo viac nedokáže znášať enormnú záťaž. Naposledy v júli si na tréningu natrhla sval. Predtým bola mimo viac ako rok pre problémy s achilovkou, prvé preteky absolvovala v apríli. Vlani nemohla štartovať ani na Hrách Commonwealthu na domácej pôde. Informovala agentúra AFP.