Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Atletika

VIDEO: Beh Devín-Bratislava vyhrali Maďari, zabehal si aj Matej Tóth

Zo štartu 70. ročníka Národného behu Devín - Bratislava v Bratislave v nedeľu 9. apríla 2017. Foto: TASR/Dano Veselský

Na 11.625 metrov dlhú trať spod devínskeho hradného brala do cieľa na Rázusovom nábreží Dunaja sa vybral rekordný počet účastníkov.

Bratislava 9. apríla (TASR/TABLET.TV) - Maďarskí atléti László Gregor a Zita Kácserová zvíťazili na nedeľňajšom jubilejnom 70. ročníku Národného behu Devín - Bratislava. Gregor sa v porovnaní s minulým rokom zlepšil o jeden stupienok, Kácserová uspela tretíkrát za sebou.



Rekordný počet účastníkov sa vydal na 11.625 metrov dlhú trať spod devínskeho hradného brala do cieľa na Rázusovom nábreží Dunaja. Gregor dosiahol čas 35:48 minúty, ktorým zaostal za lanským výkonom Keňana Joela Mainu Mwangiho. Ten sa po dvoch víťazstvách za sebou umiestnil na druhej priečke s minútovým mankom.




"Som veľmi šťastný, pretože vlani som skončil na druhom mieste, tentoraz som dokázal vyhrať. Teplota bola ideálna a mesto je krásne, takže sa tu behá skvelo," povedal Gregor.



Najlepší Slovák Matúš Verbovský obsadil tretiu pozíciu s odstupom 1:29 min. "Prišlo veľa divákov, takto to mám rád. Krízu som nemal, videl som pred sebou iba cieľ a podarilo sa mi dobehnúť najlepšie spomedzi Slovákov. Trénujem práve pre takéto umiestnenia, možno dosiahnem v budúcnosti ešte lepší výsledok," uviedol Verbovský.



Kácserová nestačila na svoj vlaňajší čas iba o štyri sekundy. Za ňou skončila najlepšia Slovenka Nikola Čorbová (+1:33), tretia dobehla ďalšia domáca pretekárka Lucia Kovalančíková (+2:25). "Som veľmi spokojná, keďže uplynulé obdobie sme mali ťažšie v rodine. Dedkovi, ktorý pred dvoma týždňami zomrel, som sľúbila, že pre neho vyhrám preteky. Motivácia venovať mu ich ma hnala dopredu aj počas náročného triatlonového kempu," povedala Čorbová.



Výsledky 70. ročníka Národného behu Devín - Bratislava (11.625 m):
muži:
1. László Gregor (Maď.) 35:48 min, 2. Joel Maina Mwangi (Keňa) +1:00, 3. Matúš Verbovský (SR) +1:29, 4. Branislav Šarkan (SR) +1:36, 5. Imrich Pástor (SR) +1:45, 6. Marek Hladik (SR) +1:59

ženy: 1. Zita Kácserová (Maď.) 40:28 min, 2. Nikola Čorbová (SR) +1:33, 3. Luca Kovalančíková (SR) +2:25, 4. Zuzana Durcová (SR) +2:42, 5. Petra Fašungová (SR) +3:21, 6. Lucia Beláková (SR) +3:41