Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Belgičania pre koronavírus zrušili bežecké podujatie 20 km cez Brusel

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Na týchto pretekoch sa v Belgicku každý rok zúčastní okolo 40.000 účastníkov z celého sveta.

Brusel 7. augusta (TASR) - Koronakríza negatívne ovplyvní aj v poradí už 41. ročník medzinárodného behu 20 km cez Brusel. Najobľúbenejšie bežecké preteky v Belgicku boli v tomto roku definitívne zrušené, uviedol vo štvrtok denník The Brussels Times.

Na týchto pretekoch sa v Belgicku každý rok zúčastní okolo 40.000 účastníkov z celého sveta.

"Toto rozhodnutie prijímame s ťažkým srdcom," uviedla v stanovisku pre médiá Carine Verstraetenová z organizácie Bruxelles-Promotion, ktorá mala na starosti prípravu tohto športového podujatia.

Verstraetenová spresnila, že šírenie choroby COVID-19 znemožňuje akékoľvek masové športové akcie. "Aj keď si vieme predstaviť všetky preventívne opatrenia, riziká sú príliš veľké. A nedá sa bežať s rúškom na tvári," dodala.

Beh 20 km cez Brusel bol pôvodne naplánovaný na 31. mája, v dôsledku koronavírusu bol odložený na 27. septembra, s čím pôvodne súhlasilo aj vedenie mesta. Vývoj situácie okolo COVID-19 v Belgicku a v celej Európe však znemožnil aj tento termín.

Nový termín 41. ročníka pretekov cez Brusel bol stanovený na nedeľu 30. mája 2021. Mesto z rovnakých dôvodov zrušilo aj mestský maratón a polmaratón, ktoré boli pôvodne naplánované na 4. októbra.

(spravodajca TASR Jaromír Novak)