Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Atletika

Sergej Bubka: Zákaz štartu Ruska na olympiáde nie je správnym riešením

Sergej Bubka Foto: TASR/AP

Ukrajinec poukázal na svoj prípad, keď aj po tridsiatich rokoch cíti bolesť z toho, že sovietsky blok bojkotoval OH 1984 v Los Angeles a on nedostal šancu na nich štartovať.

Londýn 12. novembra (TASR) - Legendárny žrdkár Sergej Bubka sa domnieva, že zákaz štartu Ruska po najnovšej dopingovej afére na OH 2016 v Riu de Janeiro nie je tým správnym riešením.

"Nemali by trpieť nevinní športovci. Je našou povinnosťou ich chrániť. Musíme prijať tvrdé rozhodnutia, o tom niet pochýb. Uvidíme, čo sa stane. Možno to bude dočasné pozastavenie činnosti," citovala agentúra AP slová viceprezidenta Medzinárodnej asociácie atletických federácií (IAAF).

Ukrajinec poukázal na svoj prípad, keď aj po tridsiatich rokoch cíti bolesť z toho, že sovietsky blok bojkotoval OH 1984 v Los Angeles a on nedostal šancu na nich štartovať. "Mal som veľkú šancu zvíťaziť. Zaplatil som vysokú cenu. Ukradli mi sen," dodal Bubka.

Nezávislá komisia Svetovej antidopingovej agentúry v pondelok obvinila Rusko zo systematického dopingu pod kuratelou štatnych úradov a odporučila vylúčenie ruských atlétov z medzinárodných súťaží vrátane olympiády. Rada IAAF sa bude situáciou zaoberať na svojom zasadnutí v piatok.