Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Atletika

Bujna a Škvarková si pripísali víťazstvá na mítingu vo Viedni

Šimon Bujna, archívna snímka. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Bujna triumfoval v sólo behu na 400 m v nepriaznivom počasí časom 47,69 sekundy a čerstvá slovenská rekordérka Škvarková zvíťazila v daždi v behu na 100 m prekážok časom 13,42 sekundy.

Viedeň 11. júla (TASR) - Slovenskí reprezentanti Šimon Bujna a Stanislava Škvarková si na atletickom mítingu seriálu Austrian Top Meeting s názvom Mid Summer Track Night 2020 vo Viedni pripísali víťazstvá vo svojich disciplínach na 400 resp. 100 m prekážok.

Bujna triumfoval v sólo behu na 400 m v nepriaznivom počasí časom 47,69 sekundy a s veľkým náskokom 1,70 sekundy pred Rakúšanom Herbstom (49,39). Aj vo svojej ôsmej štvorstovke v kariére tak dosiahol čas pod 48 sekúnd, pripomenula oficiálna stránka Slovenského atletického zväzu (SAZ).

"Bežalo sa mi opäť fajn, aj v rozcvičke som sa cítil super a veril som si, preto s časom nie som spokojný. Žiaľ, dnešné podmienky v pretekoch mi naozaj veľmi nepriali. V daždi a v 15 stupňoch sa osobák bežať nedá. Na druhej strane, míting splnil účel a ostáva mi veriť, že v ďalších pretekoch to bude len a len lepšie," citoval Bujnu portál atletika.sk.

Čerstvá slovenská rekordérka Škvarková zvíťazila v daždi v behu na 100 m prekážok časom 13,42 sekundy, keď o šesť stotín zdolala semifinalistku MS 2019 v Dauhe Rakúšanku Beate Schrottovú. Dvadsaťštyriročná zverenka Michala Škvarku v banskobystrickej Dukle bola najrýchlejšia aj v rozbehu, vyhrala časom 13,39. Tretie preteky v sezóne by mala absolvovať opäť v Rakúsku, v pláne má ďalší míting seriálu Austrian Top Meeting 18. júla v Grazi.