Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Atletika

Členovia britskej štafety vrátili strieborné medaily z Tokia

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Briti skončili druhí za Talianmi o jednu stotinu sekundy. Striebro si prevezmú pôvodne tretí Kanaďania a na medailovú pozíciu sa posunie Čína.

Londýn 14. apríla (TASR) - Štyria britskí bežci vrátili pre doping svoje strieborné medaily z OH 2020 v Tokiu. Členovia mužskej štafety na 4x100 metrov Nethaneel Mitchell-Blake, Zharnel Hughes a Richard Kilty tak urobili v reakcii na pozitívny test štvrtého bežca Chijindua Ujaha. Britský olympijský výbor (BOA) o tom informoval vo štvrtok.

V Ujahovom teste bolo zakázané množstvo ostarínu a látky S-23, ktorá podporuje rast svalov. "S veľkým smútkom sme ich museli požiadať o medaily, obzvlášť náročné to bolo pre troch športovcov, ktorí sa nijako neprevinili," uviedol generálny riaditeľ BOA Andy Anson. "Je to rozhodnutie Športového arbitrážneho súdu (CAS) a my ho musíme prijať rovnako, ako sme to žiadali od iných krajín, ktorých športovci sa dopustili dopingu," dodal Anson.

Briti skončili druhí za Talianmi o jednu stotinu sekundy. Striebro si prevezmú pôvodne tretí Kanaďania a na medailovú pozíciu sa posunie Čína. Informácie priniesla AFP.